Ce fac părinţii pentru şcoala. Sute de cumpărături pentru a câştiga un laborator IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-au înnebunit părinţii să-şi facă cumpărăturile numai de la magazinele Profi doar ca să obţină puncte suficiente ca să-şi doteze şcoala cu computere. 200 de şcoli din toată ţara au primit laboratoare complete IT şi videoproiectoare, printre care multe unităţi de învăţământ de cartier din Capitală.

Părinţii, copiii, prietenii şi rudele celor de la Şcoala nr. 10 „Maria Rosetti” din sectorul 2 al Capitalei au trecut pragul magazinelor Profi de 28.000 de ori pe lună, doar ca să câştige un laborator IT. Au adunat peste 830.000 de puncte, câte 10 pentru fiecare coş de cumpărături. De câteva zile, micuţii pot să butoneze netbookurile din laborator, colorate ca un curcubeu. Majoritatea şcolilor care au câştigat „jucăriile” educaţionale nu ar fi văzut cu siguranţă în următorii ani aşa o investiţie. Aşa că părinţii nu s-au lăsat.
„Toţi am făcut cumpărături de acolo. Am fost cu adevărat o comunitate. Cel puţin cei 24 de părinţi de la clasa a III-a ne-am organizat foarte bine şi am câştigat. Mergeam de cel puţin două ori pe săptămână să-mi fac cumpărăturile de acolo, cu toate că înainte de concurs mergeam în altă parte”, explică Rawan Alsaegh, mama lui Albert, care înainte de a folosi calculatorul, se pozează cu el. Şi bunica a făcut parte din „comandamentul” de câştigare a concursului. Toată familia a adunat bon fiscal cu bon fiscal.

Şcoala nr. 113 „G-ral Praporgescu” din sectorul 4 este una de cartier, cu părinţi cu o situaţie financiară modestă, dar despre care directoarea Adriana Vidovici spune că s-ar baza la orice oră. Părinţii şi copiii au format o echipă puternică, de 240985 mai puternică, cât tot atâtea puncte adunate care i-au propulsat pe locul întâi. 15 netbookuri şi un server sunt aşezate demonstrativ în sala de sport, ca să vadă toată lumea bogăţia lor. “La început nu ne-a venit să credem că proiectul o să se desfăşoară cu adevărat. Dar am văzut apoi că e serios. E foarte greu să dotezi o şcoală cu aşa un laborator, sponsorizările din afară sunt puţine pentru că suntem o şcoală de cartier, părinţii au posibilităţi modeste”, povesteşte directoarea.

Ana, Diana şi Liliana s-au aşezat în bănci şi îşi testează noile calculatoare. Au făcut o echipă bună şi i-au convins pe toţi cunoscuţii să le ajute cu bonurile de casă să-şi doteze şcoala. “Avem colegi care învaţă mai bine acum. Am instalat un program pe calculator şi sunt mult mai active şi le place. Avem şi colegi care nu au calculator acasă”, povesteşte Ana.

Concursul organizat de Profi România a început la 1 august şi s-a încheiat pe 30 octombrie. Pentru fiecare bon de cumpărături, clienţii primeau 10 puncte pe care le puteau îndrepta către una dintre şcolile preferate. 100 de şcoli din ţară au primit un laborator IT şi alte 100 videoproiectoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite