Dascălul de pe locul 2 în campania "Adevărul": Angela Cacoveanu, profesoara-gimnastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul care ocupă locul doi în campania „Adevărul“ şi-a dorit, încă de mică, să ajungă o gimnastă de renume, însă un accident a scos-o din viaţa competiţională, iar acela a fost punctul în care atenţia ei s-a îndreptat către cariera de profesoară.

Angela Cacoveanu (41 de ani) este profesoară - antrenor de gimnastică artistică fete la Clubul Şcolar Sportiv 3 Steaua Bucureşti (CSS 3 Steaua), unde profesează din 1991. Visul ei era să devină sportiv profesionist, iar această dorinţă s-a şi împlinit.

Profesoara a practicat gimnastica artistică încă de la vârsta de şase ani, din 1976, „atunci când Nadia Comăneci devenea un idol pentru multe fetiţe“. Angela Cacoveanu a avut o evoluţie bună timp de 10 ani, perioadă în care a şi ajuns în componenţa lotului naţional.

Din păcate, dascălul s-a accidentat în timpul unui antrenament şi a trebuit să părăsească viaţa competiţională, exact înainte de Campionatele Mondiale din 1985.

„A fost un moment greu, pentru că în viaţă mea totul pleca de la cuvântul «gimnastic㻓, mărturiseşte dascălul. Însă nu s-a dat bătută şi, împreună cu familia, a decis să devină profesoară – antrenor de gimnastică artistică. Şi-a început cariera ca instructor sportiv la CSS Triumf Bucureşti, în anul 1989, iar după doi ani s-a mutat la CSS 3 Steaua, unde predă şi în prezent.

Printre sportivele care au fost formate de către Angela Cacoveanu în decursul anilor, se numără Sandra Izbaşa, Alexandra Eremia, Silvia Stroescu şi Loredana Boboc, campioane olimpice şi medaliate în cadrul Campionatelor Mondiale şi Europene.     

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite