De supărare, procurorul vrăjitoarelor se tratează cu şpriţuri la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maximilian Bălăşescu, fost procuror al Tribunalului Ilfov, condamnat în primă instanţă la 5 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mită, a fost mutat din arestul IGPR într-o celulă din Penitenciarul Rahova, după ce asupra lui s-au găsit mai multe sticle de alcool.

Potrivit unor surse judiciare citate de lumeajustitiei.ro, şefii arestului IGPR au luat decizia mutării fostului procuror la penitenciar, după ce la un control de rutină au găsit în camera lui Max Bălăşescu şase sticle de votcă, disimulate în sticle de apă plată, care i-au fost introduse de persoane înca necunoscute. În prezent se fac cercetări pentru depistarea celor care au contribuit la introducerea băuturii alcoolice în arest.

Bălăşescu a fost condamnat în luna iunie de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Acesta este acuzat că ar fi cerut 300.000 de euro mită

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în luna ianuarie 2012, procurorul Maximilian Ion Bălăşescu, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, a pretins de la un denunţător, cu titlu de mită, "un folos reprezentând o sumă de bani care, iniţial, nu a fost particularizată, urmând ca Ene Cristian Marian şi Simirianu Marian să stabilească cu denunţătorul suma exactă".

Denunţătorul era cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului Bălăşescu.

Ene şi Simirianu i-au comunicat denunţătorului că suma pe care trebuie să o dea este de 300.000 de euro, în două tranşe, de 100.000 de euro şi 200.000 de euro. Din probele administrate a rezultat că, din aceşti bani, lui Bălăşescu îi reveneau 50.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite