Discuţie la Primărie: “Oprescu este pentru buget un fel de doctor Ciomu. Taie de unde nu trebuie!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul a venit din parte viceprimarului pedelist Mircea Raicu, iar Oprescu i-a întors-o: “Atacuri penibile! Nu mă sperii de intimidări”

Neînţelegerile dintre primarul Sorin Oprescu şi viceprimarul Mircea Raicu au ajuns la stadiul “jigniri prin comunicate şi conferinţe de presă”. Înainte de şedinţa de luni a Consiliului General, edilul-şef a ţinut să-i întoarcă  vorba vicelui, care, declarase cu o zi în urmă că Oprescu a comis în trei ani de mandat malpraxis după malpraxis, în calitatea sa de doctor al oraşului.

Ceartă pe rectificarea de buget
“Încă de la începutul anului am încercat să construiesc şi am propus Consiliului un buget echilibrat, care să răspundă nevoilor Bucureştiului. Însă, jocurile politice au dat peste cap construcţia bugetară”, şi-a început primarul discursul.
Echilibrul este însă văzut altfel de viceprimarul Mircea Raicu: “Ca în fiecare an al mandatului său, Sorin Oprescu se face vinovat de o execuţie bugetară dezastruoasă! Dacă în primii doi ani rămâneau nefolosiţi în medie 400 de milioane de lei pe an, execuţia bugetului pe anul 2011, după primele 10 luni, este dezastruoasă. Practic, suntem obligaţi să facem o rectificare bugetară în minus de nu mai puţin de 207 milioane de lei. Adică peste 47 de milioane de euro. Această recitificare în minus înseamnă de fapt o tăiere a bugetului, mai ales în zona serviciilor publice (căldura şi transportul)”.

“Banii pe care îi cheltuieşte Sorin Oprescu sunt veniţi în procent de aproape 90% de la Guvern”
Astfel, subvenţia la căldură şi preţul biletului RATB au fost subiecte cu care s-au atacat cei doi. “Deşi Guvernul a tăiat subvenţia pentru căldură, primăria şi-a văzut de treabă cu resurse proprii. Nu am întins mâna la Guvern, ci doar i-am cerut să-şi respecte promisiunile şi să fie corect faţă de bucureşteni.
Acum am propus o rectificare echilibrată, care să asigure realizarea a trei obiective principale: plata subvenţiilor la căldură, continuarea investiţiilor, reabilitatea şcolilor şi construcţia de grădiniţe, modernizarea reţelelor RADET şi îmbunătăţirea sistemului de alimentare cu apă”, explică Sorin Oprescu.
Replica pedelistului Raicu a fost pregătită dinainte: “Deşi primarul general ţipă adesea că Guvernul nu-l ajută, realitatea este total diferită. Banii pe care îi cheltuieşte Sorin Oprescu sunt veniţi în procent de aproape 90% de la Guvern, pentru că nu a fost în stare, în toţi aceşti ani, să aducă nici un leu finanţare externă. Din totalul veniturilor încasate de municipalitate, cele în contul proiectelor cu fonduri europene se ridică la 0,05%!”.
“Poate că am greşit în primăvară când nu le-am făcut plângeri penale acestor personaje care iată, pun în continuare interesele lor politice mai presus decât interesele oraşului şi ale bucureştenilor”, a conchis Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite