Toate informaţiile despre serviciul de stare civilă din sectorul 1, într-un singur loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 1 a lansat azi un nou portal web care asigură informaţii utile şi la zi referitoare la serviciul de stare civilă.

Astfel, de pe portalul www.starecivila1.ro, persoanele interesate pot afla toate informaţiile de care au nevoie în legătură cu procedura şi actele necesare pentru înregistrarea naşterilor, a căsătoriilor şi a deceselor, schimbarea numelui de familie sau a prenumelui pe cale administrativă, rectificarea actelor de stare civilă, eliberarea duplicatelor de pe actele de stare civilă, eliberarea livretului de familie sau informații legate de divorţul pe cale administtrativă.

Totodată, site-ul reprezintă un instrument util şi pentru cei care doresc transcrierea actelor de stare civilă înregistrate la autorităţile locale din străinătate, înscrierea menţiunilor primite din străinătate cu privire la modificarea statutului civil al persoanei sau eliberarea actelor de identitate pentru persoanele rezidente în sectorul 1.

Începând de astăzi, odată cu lansarea noului site, se pot face şi programări online pentru depunerea cererilor privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă procurate din străinătate. Aceeași persoană poate depune solicitări pentru maxim două familii pe zi.

În plus, cetăţenii români se pot programa pentru transcrierea acestor acte şi la numărul de telefon: 021/222.04.48.

Mai mult, pe noul site al Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă a Sectorului 1 sunt disponibile şi modele de cereri privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă care pot fi listate și completate de către solicitanți.

Începând din 19 martie, serviciul de transcriere a certificatelor/extraselor de stare civilă procurate din străinătate funcţionează separat de serviciul de stare civilă.

Astfel, serviciul de transcriere a certificatelor procurate din străinătate pentru cetăţenii români care nu au avut niciodată domiciliul în România sau pentru cetăţenii români cu domiciliul sau ultimul domiciliu în sectorul 1 îşi desfăşoară activitatea în str. Pechea nr. 20, iar serviciul de stare civilă (eliberare certificate de naştere, deces sau căsătorie) funcţionează în continuare în sediul din Bd. Mareşal Averescu nr. 17.
Noul program al serviciului de transcriere a certificatelor/extraselor de stare civilă (Str. Pechea nr. 20) este în zilele de luni, miercuri şi joi între orele 8.30 şi 15.30, iar marţea, de la 9.00 la 18.30.

Programul serviciului de stare civilă din Bd. Mareșal Averescu nr. 17 va rămâne neschimbat.

Dosarele de transcriere depuse până la data de 1 martie în sediul din Bd. Mareșal Averescu nr. 17 vor fi ridicate din aceeaşi locaţie, urmând ca din str. Pechea nr. 20 să fie ridicate dosarele care au fost depuse începând cu data de 19 martie.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite