Peste 160 de divorțuri pe cale administrativă în Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 160 de cupluri din Sectorul 1 au divorțat gratuit, pe cale amiabilă, din luna ianuarie a anului trecut și până în prezent, la Direcția Generală de Stare Civilă și Evidență a Persoanei.

Vârsta medie a cuplurilor care au ales în anul 2011 să se despartă pe cale administrativă este de sub 30 de ani. Peste 90 la sută dintre aceste cupluri au vârsta cuprinsă între 23 și 30 de ani, iar durata medie a căsătoriilor desfăcute pe cale administrativă în cursul anului trecut este de 2-4 ani.

Prin Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor,  intrată în vigoare la data de 25 decembrie 2010, a fost reglementat divorţul pe cale administrativă care face posibilă desfacerea căsătoriei în termen de 30 de zile prin intermediul notarului public sau al ofiţerului de stare civilă de la locul încheierii căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune.

Condiţiile pentru admisibilitatea acestui tip de divorţ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori, rezultaţi din căsătorie sau adoptaţi şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Cuplurile care locuiesc sau care s-au căsătorit în Sectorul 1 și care doresc desfacerea căsătoriei pe cale administrativă trebuie să depună la Registratura Direcției Generale de Stare Civilă și Evidență a Persoanei din Bd. Mareșal Averescu nr. 17, Biroul de Căsătorii certificatele de naştere în original şi fotocopie, certificatul de căsătorie în original şi fotocopie, actele de identitate în original şi fotocopie şi cinci timbre fiscale de un leu.

Ofiţerul de stare civilă care înregistrează cererea soţilor le va acorda acestora un termen de 30 de zile pentru împăcare. La expirarea acestui termen, dacă decizia soţilor rămâne neschimbată, ofiţerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei şi eliberează fiecăruia dintre foştii soţi, în termen de 15 zile, câte un exemplar original al certificatului de divorţ, fără a se face vreo menţiune despre culpa soţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite