Primăria Capitalei începe curăţenia de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat astăzi comandamentul pentru curăţenia de primăvară, la care au participat reprezentaţi ai operatorilor de salubrizare, ai ADP-urilor din toate sectoarele Capitalei, precum şi direcţiile municipalităţii.

“Am convocat astăzi toţi factorii responsabili cu aplicarea programului de curăţenie în Capitală. În primul rând, am cerut în mod expres operatorilor de salubrizare din toate sectoarele să elimine depozitele necontrolate de deşeuri menajere”, a spus Oprescu. “Inspectorii Primăriei au identificat zonele cu probleme şi le-am cerut salubrizatorilor ca, în cel mai scurt timp, să elimine mizeria de pe străzi, să spele arterele şi trotuarele. De asemenea, am solicitat să se acţioneze cu prioritate pentru îndepărtarea desenelor graffiti de la baza clădirilor de pe marile bulevarde, precum şi a afişelor lipite pe stâlpi şi în staţiile RATB. Trebuie curăţate şi reamenajate spaţiile verzi aferente marilor bulevarde, dar şi amenajate altele noi. Am solicitat şi ADP-urilor să se ocupe de curăţarea străzilor şi aleilor din perimetrul lor de responsabilitate şi să acţioneze cu prioritate în pieţele din cele şase sectoare”, a mai spus primarul Capitalei.

De asemenea, Oprescu a precizat că a început reabilitarea arterelor pe care au apărut gropi şi a cerut reprezenţantilor Administraţiei Străzilor verificarea şi reabilitarea semafoarelor, a marcajelor degradate, dar şi să înlocuiască, acolo unde este cazul, separatorii de trafic sau limitatoarele de viteză distruse.

În ceea ce priveşte obligaţiile ce îi revin ALPAB, aceasta trebuie să toaleteze copacii, să amenajeze aleile şi spaţiile verzi din parcuri şi grădini publice, să refacă mobilierul specific şi să ecologizeze lacurile aflate în administraţie. De asemenea, se vor reamplasa suporturile pentru biciclete în parcuri şi în faţa instituţiilor publice. 

Oprescu a explicat că se vor ecologiza şi reamenaja spaţiile verzi aferente malurilor Dâmboviţei şi a solicitat reprezentanţilor Administraţiei Spitalelor să se ocupe de refacerea, reamenajarea şi salubrizarea spaţiilor verzi din curţile spitalelor aflate în administrare.

În final, Oprescu a anunţat că inspectorii Direcţiei de Inspecţie şi Control din cadrul Primăriei Capitalei vor verifica modul în care se desfăşoară acţiunile cuprinse în programul de salubrizare şi igienizare a Bucureştiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite