Proiectele de mediu ale municipalităţii, prezentate la Romexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele de mediu ale Primăriei Capitalei vor fi prezentate în aceste zile la expoziţia internaţională de tehnologii şi echipamente de protecţie a mediului, reciclare şi energii alternative Romenvirotec, organizat la Centrul Expozitional Romexpo.

Primarul general, Sorin Oprescu, a participat astăzi la deschiderea celei de-a XIX-a ediţii manifestării, prilej cu care a arătat că prezenţa municipalitatii la acest târg de mediu este o oportunitate de a prezenta celor interesaţi proiectele de mediu gândite pentru Bucureşti.

“Sunt mândru că Bucureştiul este primul oraş din România care are astăzi o inventariere a tuturor arborilor şi spaţiilor verzi publice datorita Cadastrului Verde, proiect finalizat anul trecut. O preocupare constantă a noastră este aceea de a mări suprafaţa de spaţiu verde din Capitală, un demers în acest sens fiind proiectul pilot acoperişurile verzi pe care îl realizăm pe 12 clădiri din complexul studenţesc din Regie, dar şi reabilitarea urbană a râului Dâmboviţa”, a spus Oprescu.

La expoziţie este prezentat şi va fi dezbătut şi cel mai mare proiect de mediu din România: Staţia de Epurare a Apelor Uzate Glina. “După ce am finalizat prima etapă a acestui proiect, suntem în curs de finalizare a documentaţiei pentru obţinerea de fonduri europene în vederea demarării lucrărilor la cea de-a doua etapă”, a mai spus primarul Capitalei.

Cea de a XIX- a ediţie a Târgului Internaţional de tehnologii şi echipamente de protecţia mediului, reciclare şi energii alternative oferă informaţii privind cele mai noi tehnologii din domeniul protecţiei mediului, dar şi asupra schimbărilor legislative naţionale şi europene.

Primăria Capitalei participă, pentru a doua oară la această expoziţie şi va expune, în standul de prezentare deschis în pavilionul C2, cele mai importante proiecte de mediu ale municipalităţii. Standul poate fi vizitat până pe 1 martie, între orele 10.00 şi 18.00 şi în data de 2 martie între orele 10.00 şi 16.00. Vineri se vor prezenta rezultatele finalizării lucrărilor la Staţia de Epurare Ape Uzate Glina - Faza I, într-o dezbatere susţinută în sala de conferinţe a Romexpo.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite