Primăria Capitalei a câştigat un proces prin care se cerea anularea autorizaţiei de construire a arterei dintre Autostrada A1 şi Splaiul Independenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a câştigat în instanţă litigiile promovate de Sema Parc SA în temeiul legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, având ca obiect suspendarea şi anularea autorizaţiei de construire pentru realizarea drumului expres între Autostrada A1 şi Splaiul Independenţei-Pod Ciurel.

Municipalitatea menţionează că, în ceea ce priveşte suspendarea acestui act administrativ, instanţa de judecată s-a pronunţat în mod definitiv şi irevocabil, în sensul respingerii acestei cereri şi, pe cale de consecinţă, a continuării proiectului demarat de PMB. În ceea ce priveşte anularea autorizaţiei de construire,  sentinţa nu este definitivă şi irevocabilă, aceasta urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de lege.

Primăria Capitalei a demarat în anul 2010 un proiect de infrastructură edilitară care presupune implementarea unei soluţii integrate de resistematizare a traficului rutier din Bucureşti şi zonele adiacente. O prima etapă prevazută de acest proiect vizează descongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, prin crearea unei căi alternative de intrare/ieşire de pe autostrada A1, prin construirea unei legături între Splaiul Independenţei şi Autostrada A1. Conform autorizaţiei de construire, aceste lucrări impun, printre altele şi o soluţie de trafic prevăzută pentru supratraversarea Dâmboviţei, printr-un pod hobanat.

În urma cu câţiva ani, societatea contestatoare a început dezvoltarea unui proiect imobiliar în zona Splaiul Independenţei-Semănătoarea iar contestaţia depusă de aceasta, în anul 2010, susţine faptul că soluţia de trafic prevăzută pentru supratraversarea râului Dâmboviţa, în cadrul proiectului de infrastructură dezvoltat de municipalitate, are implicaţii nedorite asupra respectivului proiect imobiliar, afectând gradul de funcţionalitate şi profitabilitate a acestuia.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins în mai multe rânduri proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru realizarea proiectului. Totodată, fondurile alocate proiectului au fost reduse seminificativ de consilierii municipali la votarea bugetului pe anul trecut. Proiectul este contestat şi de societatea civilă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite