Oprescu a făcut un apel către cetăţeni pentru curăţarea trotuarelor. Pagubele continuă: 15 copaci căzuţi, 48 de semafoare nefuncţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de deszăpezire să continue operaţiunea de pluguire pe arterele principale, apoi să intervină cu material antiderapant.

Oprescu face un apel către asociaţiile de locatari şi agenţii comerciali să cureţe trotuarele de zăpadă. Primarul general a cerut agenţilor de circulaţie din cadrul Poliţiei Locale să ajute la dirijarea traficului în intersecţii, in acest moment un număr de 48 de semafoare fiind nefuncţionale.

În cadrul comandamentului de iarnă din această dimineaţă, primarul Capitalei a arătat că, începând cu orele 22.00, operatorii de deszăpezire au intervenit în continuu cu un număr aproximativ de 300 de utilaje, acţionând cu precădere prin pluguirea principalelor artere de circulaţie. Astfel, s-a acordat o atenţie deosebită podurilor, pasajelor, rampelor, pantelor şi intrărilor în spitale şi instituţii publice de interes social, în această dimineaţă acestea fiind funcţionale. De asemenea, angajaţii RATB au intervenit pentru degajarea zăpezii de pe refugiile de tramvai, dar ninsoarea abundentă şi vantul foarte puternic au zădărnicit de multe ori eforturile depuse de către operatori.

La ora 6.30 s-au constatat probleme pe Şoseaua Mihai Bravu, Şoseaua Pantelimon, Şoseaua Fundeni, Şoseaua Pipera, Şoseaua Sălaj şi la nivelul întregului sector 6, circulaţia rutieră fiind îngreunată.

Potrivit raportului Dispeceratului Primăriei Capitalei, s-a constat un număr de 15 copaci cazuţi, o parte dintre aceştia avariind autoturismele parcate în apropiere.
Primarul general a cerut operatorilor de deszăpezire continuarea acţiunilor de pluguire şi a intervenţiilor cu material antiderapant pe arterele principale, iar angajaţilor RATB să continue degajarea staţiilor.

De asemenea, Corpului de Control i s-a solicitat să verifice modul în care agenţii economici şi asociaţiile de proprietari îşi curăţa trotuarele, iar agenţilor de circulaţie din cadrul Poliţiei Locale să ajute la dirijarea traficului în intersecţii, în acest moment un număr de 48 de semafoare fiind defecte.

La sfârşitul şedinţei, primarul general a anunţat că următorul comandament de iarnă va avea loc astăzi, la ora 20.30.

La ora 6.00, din cauza carosabilului înzăpezit, următoarele linii RATB circulau pe trasee modificate:

- autobuzele liniilor 148, 149, 301, 449, 780 şi 783 întorc la Aeroportul Băneasa
- autobuzele liniilor 137, 421 şi 236 întorc la Liceul Auto
- autobuzele liniilor 103 şi 246 blocate pe Drumul între Tarlale
- autobuzele liniei 116 întorc la CFR Progresul
- autobuzele liniei 116 intorc la CFR Progresul
- autobuzele liniei 162 intorc la cartier 16 Februarie

Bucureştenii ca pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB aflate la următoarele adrese:

- Sfântul Constantin nr. 8, sector 1
- Calea Griviţei nr. 216, sector 1
- Agricultori nr. 44, sector 2
- Bulevardul Dacia nr. 196, sector 2
- Calea Ferentari nr. 91 sector 5
- Sediul DGASMB str. Foişorului 56-58
- Policlinica socială din strada Dristorului 81-88

Pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii Bucureştiului sunt rugaţi să sune la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite