Bugetul Capitalei este finalizat şi va fi pus pe site-ul instituţiei în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul municipiului Bucureşti a fost finalizat, în cursul acestei săptămâni urmând a fi postat pe site-ul Primăriei, după ce, în urmă cu o săptămână, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti a amendat municipalitatea cu 3.000 de lei pentru neîntocmirea în termenul legal a acestuia.

În momentul în care bugetul va fi prezentat şi supus votului CGMB, primarul general Sorin Oprescu va explica motivele care au dus la întârzierea realizării acestuia, au declarat reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Direcţia de Finanţe a dispus, marţea trecută, şi sistarea alimentării Primăriei Capitalei cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, începând din 13 februarie, până la adoptarea bugetului.

Sistarea acestor cote înseamnă că municipalitatea poate face plăţi din bugetul local numai în limita celorlalte venituri încasate, potrivit unui comunicat de marţi al Prefecturii Capitalei.

Legea bugetului de stat pe anul 2012 a fost publicat în 22 decembrie 2011 în Monitorul Oficial. Conform legii, proiectul de buget local se aprobă de Consiliul General, la propunerea primarului, în maximum 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.

Astfel, ordonatorul de credite, respectiv primarul general, avea obligaţia de a întocmi proiectul de buget, de a-l prezenta dezbaterii publice şi de a-l înainta Consiliului General spre adoptare, preciza Prefectura Capitalei.

Potrivit Prefecturii, termenul până la care bugetul Capitalei trebuia adoptat era 9 februarie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite