Bucureştenii plătesc dublu pentru unele alimente, faţă de preţurile din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani pentru alimente, preţurile ajung să fie chiar de două ori mai mari decât în alte oraşe din ţară.

Cartoful de toate zilele costă 1,3 lei pentru un kilogram în Capitală, aproape dublu faţă de preţul cu care se vinde în Dorohoi, de exemplu, unde un kilogram costă 70 de bani.

Preţul kilogramului de cartofi în Bucureşti, 1,3 lei, este cu 30 de bani peste media din toată ţara.Cartofii costă mai puţin de 1 leu pentru un kilogram şi în Buzău şi Botoşani, unde preţul este de 80 de bani, informează RTV.

Nici fructele nu sunt mai aproape de preţurile din ţară, un kilogram de mere costă, în medie, 2,6 lei la nivel naţional. Bucureştenii plătesc cel puţin 3 lei pentru un kilogram, în pieţe, preţul lor poate ajunge şi la 6 lei la rafturile din supermarket. Locuitorii din Dorohoi şi Buzău scot, în comparaţie, mai puţin de 2 lei din buzunar pentru mere.

Ouăle sunt, în medie, cu 10 bani mai scumpe decât în ţară, costă 70 de bani în magazinele bucureştene. Telemeaua de vacă are preţul mediu peste 16 lei pe kilogram, în Bucureşti, în timp ce, în pieţele din ţară, costă cel mult 12 lei.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite