„Popa japcă“, cel care refuza să îngroape morţii fără şpagă, a fost înlocuit de Patriarhie şi propus pentru pensionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Mihai Enache din Voluntari a fost înlocuit din funcţie şi propus pentru pensionare. El a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce refuza să facă înmormântări gratis.

Ancheta făcută de Arhiepscopia Bucureştiului în cazul parohului de Voluntari, Mihai Enache, a fost declanşată în urma reclamaţiilor enoriaşilor şi după ce au fost făcute publice secvenţele filmate care arată că preotul refuză să înmormânteze un creştin fără bani.

Decizia Arhiepiscopiei a fost de înlăturare a preotului şi de propunere pentru pensionare anticipată. În locul său va fi numit Dragoş Stoian, în vârstă de 40 de ani. El va fi prezentat locuitorilor oraşului într-una din duminicile viitoare.

Ancheta bisericească pune astfel punct neregulilor de ordin moral. Rămâne acum de lămurit legătura dintre veniturile parohiei şi averea preotului Mihai Enache. Întrebat din ce bani şi-a făcut casa, preotul a spus că din salarii, mai exact „Şapte milioane de salarii“. Salariul unui preot este de aproximativ 700 de lei pe lună, arată Mediafax.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite