Pregătiri pentru alegerile locale, în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Cristina Ecaterina Coruţ, a convocat astăzi membrii Comisiei Tehnice a Municipiului Bucureşti pentru coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor instituţiilor publice prevăzute în domeniul alegerilor locale din iunie 2012, în vederea pregătirii şi organizării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale,

În acest sens s-a solicitat reprezentantului Primăriei Capitalei să dispună măsurile necesare pentru asigurarea serviciilor medicale la unităţile de învăţământ unde vor fi organizate secţiile de votare şi să asigure dotarea Biroului Electoral Municipal cu un generator de energie electrică.

Prefectul a solicitat RATB să prelungească programul mijloacelor de transport în comun pe perioada nopţii din ziua votării.

De asemenea, s-a cerut Poliţiei Capitalei să verifice mijloacele de transport şi şoferii care vor asigura transportul preşedinţilor şi al locţiitorilor secţiilor de votare, precum şi al materialelor necesare procesului elecoral. S-a convenit, totodată, ca în ziua alegerilor un ofiţer delegat de la Potiţia Capitalei să fie prezent la sediul Biroului Electoral Municipal pentru o comunicare operativă şi eficientă.

Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanei a Municipiului Bucureşti i s-a solicitat prelungirea programului de lucru pentru eliberarea, în regim de urgenţă, a actelor de identitate cerute de alegători.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţie atât spaţiul, cât şi personalul necesar realizării operaţiunilor tehnice de la nivelul fiecărei secţii de votare începând cu ziua de 8 iunie.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va asigura personalul de specialitate în vederea acordării asistenţei medicale de urgenţă la sediile circumscripţiilor electorale şi secţiilor de votare.

Prefectul Capitalei a solicitat Enel să verifice în dimineaţa zilei de 8 iunie grupurile electrogene de la Biroul Electoral Municipal şi de la Birourile Electorale ale Sectoarelor 1-6, puse la dispoziţie de primari.

Prefectul a cerut suplimentarea echipelor de intervenţie ale Enel pentru scurtarea timpilor de intervenţie în ziua votării.

 ’’Solicit instituţiilor implicate în organizarea procesului electoral să-şi îndeplinească atribuţiile în mod transparent şi în conformitate cu litera legii", a declarat Coruţ

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite