Amenzi de 240.000 de lei aplicate evazioniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele autorităţilor locale care vizează evaziunea fiscală din Bucureşti au continuat şi în perioada 9-16 martie.

Astfel, au fost verificate un număr de 224 societăţi comerciale, fiind aplicate un număr de 108 amenzi în valoare totală de 239.900 lei. S-a dispus măsura confiscării  unor cantităţi de 130 kilograme de cafea, 210 de kilograme de carne şi a fost oprită temporar de la comercializare cantitatea de 3.822 kilograme de legume-fructe.

Garda Financiară a aplicat o măsură asiguratorie în valoare de 714.195 lei unei societăţi comerciale şi a făcut trei sesizări penale pentru un prejudiciu de 1.174.042 lei în cazul unei alte societăţi.

De asemenea, s-a colectat TVA în avans în valoare de 139.335 lei
 
Acţiunile de control coordonate de grupul de lucru constituit la nivelul Prefecturii Capitalei vor continua şi în perioada următoare.
 
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a anunţat pe 8 martie constituirea unui task-force având ca principal  obiectiv lupta împotriva evaziunii fiscale. Echipa este formată din şefii principalelor instituţii cu atribuţii de control de la nivelul Capitalei, anume Secţia Municipiului Bucureşti a Gărzii Financiare, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti,  Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, Serviciul Anticorupţie al Municipiului Bucureşti si Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Task-force-ul, constituit în baza unui ordin al prefectului Capitalei din 23 februarie, coordonează controalele ce se desfăşoară în echipe mixte şi urmăreşte, în principal, colectarea la bugetul de stat a sumelor de bani şi bunurilor provenite din activităţi nelegale sau evazioniste constatate la societăţile comerciale din Bucureşti.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite