Prefectul Capitalei este mai bine plătit decât primarul Sorin Oprescu. Vezi ce diferenţă există între salariile celor doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Atănăsoaei, prefectul Bucureştiului, a avut anul trecut un salariu de 6.717 lei lunar, mai mare cu 2.000 de lei decât cel al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Reprezentantul Guvernului în Bucureşti este însă plătit mai puţin decât colegii lui din Iaşi, Buzău sau Neamţ

Salariul prefectului este stabilit prin lege, însă el îşi poate rotunji veniturile acordându-şi salarii de merit. Mihai Atănăsoaei declară că nu a făcut această adăugire, chiar dacă funcţia presupune angajarea mai multor răspunderi.

„Eu răspund de gestionarea situaţiilor de urgenţă, de la o furtună mai puternică până la o catastrofă. Eu trebuie să verific dacă actele emise de primarul general şi de Consiliul General sunt legale şi, de asemenea, răspund de aplicarea legii fondului funciar, adică răspund penal dacă acord drepturi nemeritate unor oameni", a explicat, pentru „Adevărul", Mihai Atănăsoaei.

Salariul nemotivant

Prefectul spune că salariul nu i se pare unul mare comparativ cu atribuţiile funcţiei, însă nu acesta este lucrul care-l motivează în fiecare zi, când vine la muncă. „Pentru mine este o provocare. Atunci când nu va mai fi, mă voi retrage şi probabil că voi fi tot notar, meserie pe care am avut-o şi înainte de a deveni prefect", a mai spus funcţionarul, precizând că atunci când încheia acte notariale câştiga mult mai bine decât acum.

Atănăsoaei consideră că diferenţa salarială dintre el şi ceilalţi primari o face, cel mai probabil, vechimea în funcţie. Potrivit declaraţiei de avere, prefectul Capitalei a avut anul trecut un salariu lunar cu 2.000 de lei mai mare decât cel al primarului Capitalei, Sorin Oprescu.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite