Prefectul Capitalei: "50.000 de persoane vor fi agresate de maidanezi în următorii cinci ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, şi-a manifestat azi îngrijorarea faţă de planul Primăriei Generale de a rezolva problema câinilor fără stăpân doar prin sterilizare şi lăsarea acestora pe strazile oraşului.

“Am observat că directorul ASPA, Robert Lorentz, doreşte să rezolve problema câinilor fără stăpân ca şi până acum, adică deloc”, a spus prefectul Capitalei. “Dacă este o simplă atitudine personală a domnului Lorentz, este lipsită de importanţă. Însă, dacă această soluţie este strategia Primăriei Capitalei, atunci atragem atenţia că relocarea câinilor pe stradă, chiar şi sterilizaţi, nu va avea niciun efect asupra agresiunilor la care bucureştenii vor fi supuşi şi în viitor. Având în vedere că, în ultimii ani, media persoanelor muşcate de câini a fost de cica 10.000 persoane pe an, cu siguranţă că soluţia pe care o propune Primăria Generală va perpetua această stare de fapt. Mi s-ar părea normal ca Primăria Generală să suporte cheltuielile cu tratamentul celor 50.000 de oameni care vor fi muşcaţi în continuare. Deşi noua lege pune la dispoziţia primarului mijloace legale pentru rezolvarea problemei în interesul oamenilor, mă întreb de ce acest interes este ignorat?”, a mai spus Atănăsoaei.   

Potrivit Prefecturii Capitalei, datele statistice puse la dispozitie de Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Balş” arată că în perioada 2009-2011, la nivelul Municipiului Bucureşti au fost muşcate şi au beneficiat de servicii medicale un număr de 31.278 persoane, adulţi şi copii. Numai în perioada septembrie-noiembrie 2011 un număr de 1.805 persoane au fost muşcate de câinii fără stăpân.

În perioada 2006-2010, costurile serviciilor medicale pentru persoanele muşcate de câini au fost de 7.856.247,66 de lei, adică 1.870.535 de euro.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite