Adrian Simion, managerul care cântă la 15 sintetizatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este managerul unui cunoscut club din Capitală, iar sub pseudonimul Alba Ecstasy urcă pe scenă alături de sintetizatoarele sale pentru a ne arăta ce înseamnă muzica de meditaţie.

Dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de unchiul său, vocalist la o trupă a uzinei Mefin din Sinaia. La cinci ani i-a auzit pentru prima dată pe Vangelis, Kitaro şi Jean Michel Jarre şi a ştiut că trebuie să facă muzică. În clasele primare, la selecţia pentru corul şcolii, vocea lui Adrian este remarcată.




Pasiunea lui prinde viaţă atunci când devine vocea a II-a a corului. Până în 1996 face muzică doar din pasiune, ca pe ceva ce vine firesc de la sine. În acel an face cunoştinţă cu primul sintetizator, un Junost-2, un keytar rusesc şi începe să realizeze primele compoziţii.

„Aveam 21 de ani şi lucram în Braşov ca traducător. Un prieten de-al meu reuşise să-şi cumpere calculator, era ceva nou pentru noi. Făceam naveta zi de zi la Buşteni pentru a face muzică pe instrumente virtuale. Nu dormeam nopţile, eram fascinat de acele sunete“, povesteşte Adrian.

Primul album, lansat în 1999

În 1997, Adrian Simion sau Alba Ecstasy, cum este cunoscut în prezent, reuşeşte să scoată primele compoziţii cu ajutorul calculatorului şi DAW-urilor şi de asemenea compune primele sale piese de muzică electronică.

După un an, tânărul îşi face o trupă pop rock, ARCA. În vara lui 1999, trupa pleacă în Franţa unde înregistrează două piese, pe un CD pe care mai apar două trupe din Franţa şi una din Germania. La întoarcere, Alba Ecstasy părăseşte trupa urmând o carieră solo.

Trei săptămâni mai târziu apare primul album Alba Ecstasy, „Spiritual“, un album de muzică electronică realizat în întregime numai cu ajutorul sintetizatoarelor virtuale.

Muzică-meditaţie pe 15 sintetizatoare

Primul sintetizator l-a cumpărat în 2008, în prezent având o colecţie de 15 instrumente muzicale electonice. „Înconjurat de cele 15 sintetizatoare încerc să aduc în sufletul şi mintea ascultătorului stări de pace şi calm. Se poate asocia muzica mea cu yoga, este muzică de meditaţie. Prin muzica mea urmăresc să captez atenţia asupra laturii spirituale a vieţii“, spune artistul.

În cei 15 ani de carieră, tânărul a avut peste 20 de posturi în domenii diferite până la poziţia de manager. În Bucureşti a venit în 2004, după ce a părăsit Braşovul unde lucra pe postul de coordonator conferinţe şi banqueting, la hotel de 4 stele în Poiana Braşov. S-a întors pentru mai bine de opt luni apoi ca director general la un alt hotel de 4 stele.

Manager de club în Capitală

În prezent este manager la Clubul Mandala din Capitală. „Nu mi-a fost ruşine să spăl pardoseala scările hotelului pe care îl conduceam, cum nici acum nu mi-e jenă să lucrez cot la cot cu ospătarii sau cu ajutoarele de bucătar atunci când este necesar. Am muncit pentru că mi-a plăcut şi pentru a-mi întreţine pasiunea pentru muzică şi sintetizatoare“, a spus Adrian Simion. Din 1999 până în prezent, artistul a scos 20 de albume de muzică electronică de meditaţie. Joi, 27 octombrie, de la ora 20.00, Alba Ecstasy va susţine un concert de muzică electronică de meditaţie în Mandala Club.

Profil

Născut. 19 iunie 1975, Sinaia
Studii. Universitatea Dimitrie Cantemir, Relaţii Economice Internaţionale
Familie. Are trei surori şi un

image

Ce-i place

„Îmi place foarte mult să gătesc. De asemenea, indiferent că sunt în metrou, autobuz sau la locul de muncă, îmi place să meditez“, spune Adrian.

Ce nu-i place

„Nu-mi place răutatea gratuită a oamenilor şi nu-mi place să fiu împins de la spate, să mi se impună să fac ceva“, mărturiseşte tânărul.

Întrebare şi răspuns

Cum este publicul „în meditaţie“?

La început oamenii încearcă să înţeleagă acest gen de muzică, apoi închid ochii, se relaxează şi intră în meditaţie, încercând să scape de problemele cotidiene. La un concert am avut surpriza să văd cum zece oameni urcă pe scenă alături de mine. Dansau parcă prinşi în transă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite