Poliţiştii bucureşteni, eroi de show la Discovery

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunile agenţilor de elită vor fi difuzate la nivel internaţional, mai mulţi poliţişti din Capitală fiind protagoniştii unui serial produs de celebrul canal de televiziune. Producția  urmăreşte activitatea a trei trupe speciale de poliţie din Bucureşti, Moscova şi Varşovia, iar primul episod va fi difuzat din luna aprilie la nivel internaţional, inclusiv în România.

Discovery Networks a anunţat primul serial filmat în România, „Politişti de elită“, o producţie în şase episoade, difuzată din luna aprilie în 105 ţări din regiunea CEEMEA (Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu şi Africa). În România, primul episod va fi difuzat la 18 aprilie, de la ora 22.00.

Fiecare episod dintre cele şase incluse în această serie urmăreşte ofiţeri de poliţie din diverse echipaje (Furturi, Omucideri, Crimă Organizată, Supervizarea Bandelor, Droguri, Trafic Uman şi Unităţi Antitero), care abordează multiple cazuri, în spaţii extrem de diferite. Mai multe echipe de filmare din Moscova, Bucureşti şi Varşovia au surprins în detaliu misiuni reale ale acestor poliţişti, în lupta împotriva criminalităţii.

Echipele Discovery, impresionate

Alina Ienciu, directorul de comunicare al Ministerului Administrației și Internelor, a declarat că scopul acestui serial este de a ilustra activitatea oamenilor legii din România. „Episoadele vor arăta ca Poliția Română este pregătită pentru orice tip de acțiune. Țările în care se va difuza acestă producție vor vedea cum lucrează polițiștii din România. Considerăm că am reușit să  creăm imaginea pe care Poliția o merită“, a precizat Alina Ienciu.

Cameramanii Discovery au însoțit echipele de poliție în timpul mai multor tipuri de activități. Cele mai interesante, dar și periculoase misiuni au fost descinderile la locuințele unor membri ai rețelelor de crimă organizată, dar și flagraturile organizate pentru prinderea traficanților de droguri. În aceste cazuri, echipele de filmare au urmărit mascații în timp ce percheziționau imobilele infractorilor. Agenții de poliție ofereau și explicații pentru modul în care acționează în timpul raziilor.

La acest proiect au colaborat atât angajați ai Poliției Capitalei, cât și oameni ai legii de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Reprezentanții Ministerului de Interne au spus că producătorii serialului au fost cu adevărat impresionați de modul în care polițiștii și-au făcut meseria și că au fost impresionați de antrenamentele dure la care participă aceștia.

Documentar complet

Fiecare episod şi fiecare poveste individuală sunt relatate din perspectiva ofiţerilor de poliţie implicaţi, care comentează evenimentele pe măsură ce se derulează şi care apoi, după finalizarea misiunii, explică tot ce s-a întâmplat pe parcurs. De asemenea, fiecare episod prezintă tacticile folosite de echipele de poliţişti şi abordările specifice pentru fiecare zonă în parte.

Pe lângă misiunile reale de luptă împotriva infracţionalităţii, fiecare episod le va dezvălui telespectatorilor modul în care aceste trupe speciale se pregătesc zi de zi: arte marţiale, luptă corp la corp şi tactici speciale de pregătire (urmăriri cu maşini de mare viteză, respingerea unui atac aerian din partea unui elicopter care aterizează pe acoperişul unei clădiri etc).

„Politişti de elită“ a fost filmat de echipa care a realizat cunoscutul serial „Tehnici esenţiale de supravieţuire“, din care fac parte Charlie Smith, producător, şi Simon Reay, cameramanul lui Bear Grylls. „Suntem onoraţi de faptul că am fost acceptaţi în interiorul unor asemenea unităţi de elită şi am putut să producem această serie incredibilă, cu imagini şi evenimente prezentate în premieră absolută. Am ajuns acolo unde nicio echipă de filmare nu a mai ajuns vreodată, prezentând în detaliu vieţile reale ale acestor poliţişti cu adevărat extraordinary“, a declarat Allen Scheid, producător executiv pentru Atom Productions International.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite