Inconştienţa nu are limite: un şofer de maxi-taxi a fost prins băut la volan în timpul unui control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii rutieri au întreprins controale la punctele de intrare în Bucureşti şi au avut ocazia să constate abateri grave de la legislaţia referitoare la transportul public de persoane, depistând peste 40 de astfel de cazuri.

Cel mai grav dintre acestea este cel al unui şofer care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost depistat în oraşul Pantelimon, iar în urma testării, valoarea indicată de aparatul etilotest era de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Faţă de coducătorul în cauză s-au luat măsurile legale.

Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a efectuat mai multe controale în trafic pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la activitatea de transport public de persoane în regim de maxi-taxi.

Controalele au fost efectuate în intervalul orar 7.00-9.00 şi s-au desfăşurat pe arterele rutiere care converg către Municipiul Bucureşti, respectiv DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, Autostrada A1 (pe raza judeţului Ilfov) şi în Bucureşti, în zona B-dului Dimitrie Pompei.

În cele două ore, pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.500 de lei. De asemenea, în trei cazuri au fost reţinute permisele de conducere, în tot atâtea situaţii poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare, iar în alte două cazuri au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare.

Un autovehicul care efectua transport public de persoane a fost imobilizat, deoarece nu avea licenţă pentru desfăşurarea acestei activităţi.

La aceste verificări au participat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite