Bucureştenii, chemaţi să propună priorităţile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma pentru București îi provoacă pe locuitorii Capitalei să stabilească programele electorale și de acțiune ale candidaților la funcțiile de primar de sector, primar general și consilier local.

Deoarece luna mai va fi dedicată campaniei electorale, Platforma pentru București va organiza teri dezbateri pentru a discuta şi propune candidaților proiecte conforme cu nevoile, dorințele și realitățile cetățenilor. “Campania electorală trebuie să fie mai mult decât un exercițiu de imagine și trebuie să ducă la un mandat reprezentativ pentru cetățeni”, afirmă cei din Platforma pentru Bucureşti.

Întâlnirile vor avea loc în Drumul Taberei (4 aprilie), Labirint (6 aprilie) și Pantelimon (9 aprilie). Întâlnirile nu sunt destinate doar locuitorilor zonelor menționate. Întâlnirile vor fi moderate de reprezentnți ai Platformei pentru București.

La sfârșitul lunii aprilie, Platforma pentru București va organiza și o serie de întâlniri cu partidele politice și candidații independenți la funcțiile menţionate, pentru a discuta cu aceștia aspectele semnalate de cetățeni și propunerile specialiștilor din cadrul Platformei pentru București.

Informațiile colectate vor fi incluse în documentul Pactul pentru București 2, care va fi prezentat tuturor candidaților spre semnare și asumare. Pornind de la domeniile de activitate ale organizațiilor membre ale coaliției, vor fi formulate recomandări vizând dezvoltarea urbană sustenabilă, mediul, protecția și punerea în valoare a patrimoniului construit, transparența decizională și protecția socială. Scopul documentului este de a aduce în dezbaterea publică temele majore ale Capitalei și de a propune candidaților proiecte concrete pentru un București în acord cu normele și principiile unui oraș modern și durabil.

Pactul pentru București 2 este al doilea document de acest gen redactat de Platforma pentru București în atenția candidaților la funcțiile de primar (de sector și general) și de consilieri locali. Pactul pentru București 1 a fost redactat în 2008 și a fost semnat de toți candidații la alegerile din acel an.

Platforma pentru București (înființată în 2007) este o coaliție de 50 de organizații non-guvernamentale care militează pentru dezvoltare urbană durabilă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite