FOTOGALERIE Cele mai rare şi vechi rase de pisici din lume au fost expuse în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 250 de feline din Europa au fost aduse de stăpânii lor la Romexpo pentru a participa la competiţia care a avut loc în acest final de săptămână aici. Pisici din 16 rase diferite au fost înscrise la Expoziţia Internaţională de Toamnă de Feline Sofisticat. Vezi aici imagini cu cele mai drăguţe şi cele mai ciudate feline de la eveniment.

Feline din rase foarte vechi sau extrem de rare au defilat în faţa unui juriu în cadrul unei competiţii internaţionale care a avut loc în weekend în Capitală.

Ca nişte doamne din înalta societate, pisicile de rasă prezente la Romexpo pentru Expoziţia Internaţională de Toamnă de Feline Sofisticat s-au lăsat răsfăţate şi admirate de toată lumea. Mici, mari, cu blăniţă portocalie sau chiar fără blăniţă, toate cele 250 de feline care au participat la competiţie au fost cântărite şi analizate cu atenţie de arbitrii. Ei au încercat să găsească cea mai frumoasă pisică de la eveniment. „Am avut feline din mai multe ţări precum Bulgaria, Italia, Ucraina, România şi Rusia", a spus Beverly Elian, organizator al evenimentului.

Pisicile au fost admirate de iubitorii de animale din Bucureşti

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Ciudăţenii şi rarităţi

În competiţie au fost înscrise feline din nu mai puţin de 16 rase. Oaspeţii veniţi la Bucureşti s-au lăudat şi cu animale din rase foarte vechi sau foarte rare. Copiii care au vizitat expoziţia s-au arătat interesaţi de pisicile pufoase sau de puii de felină jucăuşi, prezenţi şi ei la eveniment, şi mai puţin de pisicile deosebite care se remarcă prin trăsături aproape nenaturale pentru o felină.

Peste 250 de pisici au participat la o expoziţie la Bucureşti 2

Un exemplar din rasa sphinx a atras atenţia curioşilor, dar nu şi foarte multe aprecieri din partea celor mici. În tot acest timp, privirea şi interesul arbitrilor au fost captate de rasele rare, cum ar fi pisica egipteană Mau, un exemplar admirat nu doar pentru frumuseţe, ci şi pentru că face parte din una dintre cele mai vechi rase de pisici. Potrivit organizatorilor, aceştia au avut de ales printre altele şi între exemplare de somali, pisici abisiniene, pisici neva masquerada, sphinx sau singapura, dar şi feline din rasa angora turcească sau persană albă.

Pisicile au fost admirate de iubitorii de animale din Bucureşti

Alese „pe sprânceană"

Cinci arbitrii internaţionali au studiat cu atenţie fiecare animal înscris în concurs, i-au verificat blana, l-au cântărit şi l-au măsurat. Practic, membrii juriului au urmărit ca acesta să aibă elemente bine definite, care să se apropie de idealul rasei. Astfel, o pisică din rasa persană albă a fost una dintre câştigătoarele competiţiei care s-a desfăcurat în acest weekend în Capitală. Această rasă este una dintre cele mai pupulare printre crescători, apreciată pentru blana pufoasă şi mare.

Expoziţia Internaţională Felina este deja un eveniment cu tradiţie printre pasionaţii de pisici, evenimentul având, annual, o ediţie de primăvară şi una de toamnă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite