Protestul de aseară din Piața Universității a strâns peste 1.500 de manifestanți. Sute de oameni au fost ridicați de pe stradă sau răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A patra zi de miting a adunat peste 1.500 de participanți, care au protestat în Piața Universității din Capitală, dintre care 140 au fost ridicați de pe stradă, iar câteva zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Dintre cei care manifestau la kilometrul 0 al Bucureștiului, șase protestatari au fost răniți grav și au fost transportați la spitale. Alte câteva zeci de persoane au primit îngrijiri medicale în stradă, din cauza gazului lacrimogen, a frigului sau a aglomerației, iar sute de perticipanți la miting au fost urcați în dubele Jandarmeriei sau percheziționați de forțele de ordine.

image
image
image

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini de la mitingul din 16 ianuarie!

Zeci de răniți la protest

Serviciul de Ambulanță București – Ilfov (SABI) a fost solicitat în Piața Universității pentru șase cazuri mai grave, până la ora 23.30. Unei tinere de 15 ani i s-a făcut rău și a fost dusă la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, o persoană care acuza dureri abdominal a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgență București. De asemenea, o persoană a suferit un traumasim cranian, iar alte două au leșinat.

Mesajele ieşenilor pentru guvernanţi FOTOGALERIE

O tânără care consumase substanțe etnobotanice a ajuns la Spitalul de Urgență Floreasca. Ambulanța a mai intervenit și pentru alte cazuri de leșin, dar și pentru oameni bolnavi care inhaleseră gaz lacrimogen, în stare gravă fiind o persoană care suferea de astm bronșic.

După orele 23.00, echipajele SMURD au oferit îngrijiri medicale pentru cinci manifestanți care aveau probleme oftalmologice, după ce un protestatar a folosit un spray cu piper.

140 de manifestanți au fost ridicați de pe stradă

Sute de participanți la miting au fost urcate în dubele Jandarmeriei sau percheziționate și legitimate de forțele de ordine.  Circa 140 de persoane au fost ridicate de pe stradă și duse la secțiile de poliție pentru identificare. La unele dintre acestea s-au găsit cuțite, bastoane telescopice, lanțuri și pietre.

Mulţi dintre tinerii care încercau să ajungă în zona manifestanţilor au fost fie întorşi din drum, fie ridicaţi şi duşi la dube. Persoanele care nu s-au putut legitima au fost filmate de un cameraman al Jandarmeriei în timp ce erau interogate în legătură cu identitatea.

Șase dosare penale

Șase dintre manifestanți s-au ales cu dosare penale, o singură persoană fiind arestată.  Parchetul Tribunalului București a preluat cele șase dosare constituite la unitățile de sector, după ce Poliția i-a identificat pe protestatarii agresivi.

Mihai Căpățână este primul tânăr reținut în urma incidentelor de duminică, 15 ianuaie, acesta fiind cercetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 pentru ultraj contra bunelor moravuri șo pentru tulburarae gravă a ordinii și liniștii publice.

Procurorii au propus instanţei arestarea preventivă a lui Mihai Căpăţână, cererea fiind admisă de Judecătoria Sectorului 4, care a emis pe numele acestuia un mandat pentru 29 de zile. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit primelor cercetări, Mihai Căpăţână a participat duminică, alături de alte persoane rămase însă neidentificate, la incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.

Mitingul de ieri a început la ora 14.00

Protestul de ieri, 16 ianuarie, a început în jurul orei 14.00 în Piața Universității, cu câteva zeci de participanți, însă până la lăsarea întunericului s-au adunat aproximativ 1.500 de oameni. A  cincea zi de manifestări a fost în general pașnică, incidentele fiind izolate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite