Încep lucrările la noua piaţă Progresul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au fost finalizate lucrările de demolare a vechii pieţe Progresul, mâine, la orele 10.00, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, va turna piatra de temelie a clădirii noului complex agro-alimentar.

În suprafaţă de aproximativ 11.000 metri pătraţi, acesta va avea un regim de înălţime de P+1 şi o parcare supraterană. Astfel, pe acoperişul clădirii vor fi amenajate 250 de locuri de parcare, care, pe timpul zilei vor deservi piaţa, iar, pe timpul nopţii, vor funcţiona ca parcaje de reşedinţă pentru rezidenţii zonei. 

La parterul noului complex va fi amenajat un spaţiu destinat comercializării legumelor şi fructelor, în special de către producători, în care vor fi amplasate 500 de tarabe. Prin compartimentare, tot la parter vor fi amenajate spaţii comerciale alimentare, o hală de carne, o hală de brânzeturi, o hală de peşte şi grupuri sanitare.

Etajul clădirii va găzdui 100 de spaţii destinate comercializării produselor nealimentare, precum îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de uz casnic şi birouri în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4.

De asemenea, tot la etaj va fi amenajată o zonă de relaxare, în care vor funcţiona restaurante tip fast food şi o cafenea.

Valoarea de investiţie este de 24.760.244 lei fără TVA, suma necesară realizării obiectivului provenind dintr-un împrumut care va fi rambursat din încasările proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, obţinute prin desfăşurarea activităţilor specifice.

Lucrările de construire vor fi finalizate în luna iunie 2012. Până la acea dată,  cetăţenii vor putea să se aprovizioneze în continuare din incinta complexului Progresul II, construit de asemenea, din temelii şi inaugurat în luna ianuarie a anului 2011.

De asemenea, pentru a asigura condiţii optime şi continuitate în desfăşurarea activităţii, primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus amplasarea pe platoul din spatele pieţei Progresul II a unui cort care îi găzduieşte pe perioada iernii pe comercianţii de fructe şi legume, care îşi desfăşurau anterior activitatea în clădirea vechii pieţe.
Odată cu finalizarea lucrărilor la noua clădire, Progresul va deveni cea mai mare piaţă din Sectorul 4.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite