Noua Piaţă Apărătorii Patriei va avea acces direct la staţia de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul executării lucrărilor de reconstrucţie şi modernizare a pieţei Apărătorii Patriei, s-a descoperit că viitorul complex agro–alimentar va fi amplasat chiar deasupra unei intrări de metrou a staţiei Apărătorii Patriei.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, aceasta a rămas neamenajată, din momentul dării în folosinţă a respectivei staţii şi până în prezent fiind utilizat un singur acces pietonal în şi din subteran. În situaţia dată, s-au avansat discuţii cu reprezentanţii Metrorex, aceştia concluzionând că vor elibera avizele necesare continuării proiectului numai în condiţiile realizării, chiar în incinta pieţei Apărătorii Patriei, a unui acces pietonal în şi din staţia de metrou. 

În acest sens, Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4 va suplimenta bugetul alocat realizării acestui obiectiv de investiţii cu costul aferent achiziţionării unei scări rulante, urmând ca Metrorex să realizeze amenajarea noii intrări în staţia de metrou şi să amplaseze aparatele de taxare.  

Metrorex a anunţat că la începutul săptămânii viitoare va elibera avizul necesar, lucrările de construire urmând a fi continuate, pentru ca noua piaţă Apărătorii Patriei, singura din Capitală care va beneficia de acces direct din incintă într-o staţie de metrou, să fie inaugurată cel mai târziu în luna aprilie a.c.

Noua piaţă Apărătorii Patriei va fi una ultramodernă, în care se vor comercializa produse agro-alimentare şi nealimentare. Clădirea va fi construită pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 metir pătraţi şi va avea un regim de înălţime de P+1 retras.

Târgul de miei va continua

La parterul acesteia, pe o suprafaţă de aproximativ 1.830 metri pătraţi, vor fi amenajate spaţii comerciale, grupuri sanitare şi vor fi amplasate tarabe pentru fructe şi legume. Alţi 700 metri pătraţi vor fi utilizaţi pentru construirea unui miniabator pentru sacrificarea animalelor. De asemenea, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone îşi doreşte continuarea tradiţiei, prin organizarea şi în 2012, pentru al patrulea an consecutiv, în noua piaţă Apărătorii Patriei, a singurului târg de miei vii din Capitală, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standardele impuse de Uniunea Europeană.

La etaj, pe o suprafaţă de aproximativ 65 metri pătraţi, vor fi amenajate birouri în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4,  grupuri sanitare,  subsolul urmând  a fi dotat cu spaţii tehnice, o centrală de ventilaţie şi o centrală termică, un post trafo, o staţie de pompare şi o  gospodărie de apă.

Suma necesară realizării lucrărilor de reconstrucţie şi modernizare a pieţei Apărătorii Patriei provine dintr-un credit bancar, iar rambursarea nu va afecta Bugetul Local al Sectorului 4, urmând a se realiza din fondurile proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor, fonduri ce provin din încasarea taxelor impuse prin desfăşurarea activităţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite