Aproape 400 de persoane fără domiciliu au fost duse în adăposturi în noaptea trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara zilei de luni spre marţi, de pe străzile şi din locuinţele improprii au fost ridicate şi duse la adăposturile sociale un număr record de persoane, respectiv 296 la adaposturile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi 96 de persoane, la cele ale sectoarelor.

Totodată, au fost distribuite aproximativ 1.200 de porţii de ceai şi supă, prin punctele fixe şi cele mobile ale DGASMB.

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB aflate la următoarele adrese:

- Sfantul Constantin. nr. 8, sector 1;
- Calea Griviţei nr. 216, sector 1;
- Agricultori nr. 44, sector 2;
- B-dul Dacia nr. 196, sector 2;
- Calea Ferentari nr. 91, sector 5;
- Sediul DGASMB str. Foisorului 56-58
- Policlinica socială din str. Dristorului 81-88

Programul de căutare, adăpostire şi distribuire de alimente şi îmbrăcăminte groasă va continua şi în următoarele zile. În caz de extremă urgenţă, municipalitatea poate suplimenta locurile de cazare. Astfel, pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Activitate normală în şcoli

Potrivit raportului Administraţiei Spitatelor, şcolile din Capitală au avut activitate normală în aceste zile, nefiind semnalate viroze, epidemii sau accidente.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.290 de solicitări pentru asistenţă medicală la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dintre care 738 urgenţe, şapte persoane căzute în stradă, 44 luxaţii, entorse şi fracture, 73 traumatisme prin cădere şi 73 cazuri sociale transportate în adăposturi cu ajutorul ambulanţei.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite