Peste 200 de persoane fără adăpost au fost cazate la centrul Odăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane fără adăpost au fost strânse de pe străzile Capitalei și găzduite în centrele sociale din Sectorul 1 în ultimele zile cu temperaturi extreme.

Astfel, peste 200 de adulți au fost cazați la Complexul de Servicii Sociale Odăi și peste 20 de copii au fost transportați la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40) unde au beneficiat de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. 

Deși este conceput ca un adăpost de noapte, Complexul de Servicii Sociale Odăi funcționează 24 de ore din 24 în toată perioada cu temperaturi scăzute, asigurându-le acestor persoane mâncare și adăpost.  
Agenţii Poliției Locale Sector 1 vor patrula în permanență pe străzile din această zonă administrativă pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de gerul de afară.

Persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit şi care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecția Copilului şi consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Bucureştenii care identifică pe străzile Sectorului 1 persoane care au nevoie de adăpost pot suna 24 de ore din 24 la numărul de telefon 021/9540 sau de luni până vineri între orele 08:00-16:00 la numărul 021/222.98.44. În cel mai scurt timp, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi ai Poliţiei Locale se vor deplasa la faţa locului şi vor lua măsurile care se impun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite