Descinderi într-un târg auto din Bucureşti: poliţişti din şapte state UE caută hoţi de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La acţiune participă mai multe efective ale Poliţiei, cărora li s-au alăturat şi specialişti din cadrul Biroul Interpol. Aceştia verifică autoturismele scoase la vânzare, dar şi alte bunuri care se vând în cadrul târgului.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Biroul Naţional Interpol – I.G.P.R., împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Furturi Auto – D.G.P.M.B. desfăşoară o acţiune de verificare a autovehiculelor oferite spre vânzare într-un târg auto din Bucureşti. La acţiune participă şi 12 poliţişti din Germania, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Franţa, Suedia, precum şi din cadrul Secretariatului General al O.I.P.C. Interpol, specializaţi în combaterea traficului internaţional de autovehicule furate.

Poliţiştii verifică autoturismele oferite spre vânzare, în vederea identificării celor care au fost sustrase, în special de pe teritoriul altor state.

De asemenea, sunt căutate şi persoane urmărite în temeiul legii, întrucât se sustrag executării unor mandate (M.E.P.I., M.A.P. şi M.E.A.) sau sentinte penale.

Acţiuni similare, au fost desfăşurate şi în judeţele Timiş şi Iaşi la frontierele cu Serbia, respectiv Republica Moldova unde ofiţeri din cadrul Biroului Naţional Interpol – I.G.P.R., Serviciul de Investigaţii Criminale Timiş, Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi, Inspectoratul Teritorial de Poliţie de Frontieră Iaşi şi Inspectoratul Teritorial de Poliţie de Frontieră Timiş, împreună cu cei 12 poliţişti din statele membre O.I.P.C. Interpol, au realizat acţiuni punctuale pe linia combaterii traficului de autorisme furate. Astfel au fost identificate 4 autoturisme care figurau sustrase din Italia (3), Franţa (1), iar un autoturism era însoţit de documente false din Spania.

În perioada 29 mai - 3 iunie a.c.,  Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin intermediul Biroului Naţional Interpol a organizat o operaţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate, cu participarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a O.I.P.C. Interpol, precum şi a 12 ofiţeri de poliţie din alte state membre ale organizaţiei.

Scopul operaţiunii a fost schimbul de experienţă între specialiştii din diferite ţări, îmbunătăţirea vitezei accesului la diferite baze de date naţionale şi surse informaţionale în vederea creşterii acurateţii rezultatelor şi deschiderea de investigaţii poliţieneşti bazate pe rezultatele operaţiunii şi a analizelor efectuate, aceasta desfăşurându-se în zona frontierei externe a Uniunii Europene (Iaşi şi Timiş).

Secretariatul General al OIPC Interpol pune la dispoziţia ţărilor membre instrumente de cooperare ce sprijină autorităţile de aplicare a legii în activitatea de securizare a frontierei externe a Uniunii Europene, România fiind al treilea utilizator ca număr de interogări în baza de date SLTD (documente furate/pierdute)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite