UPDATE Aleșii locali nu au reușit să decidă alocarea a 2 milioane de lei pentru sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General a fost convocat la o şedinţă de îndată pentru duminică seară, la ora 19.00, pentru a vota transferarea banilor către consiliile județene din Buzău și Vrancea. Din lipsă de cvorum, însă, proiectul de hotărâre a fost amânat pentru luni.

Principalul punct pe ordinea de zi ar fi fost alocarea a 2 milioane de lei din fondul de rezervă al municipalităţii pentru sinistraţi. Banii ar urma să meargă către consiliile judeţene ale celor două judeţe extrem de afectate de căderile de zăpadă, de ger şi de viscol, respectiv Buzău şi Vrancea. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, obiecte de necesitate imediată, combustibil şi lemne pentru încălzirea locuinţelor.

Vacanță pentru copiii din zonele afectate

De asemenea, copiii din familiile cele mai afectate vor putea să meargă într-un campus dintr-o staţiune montană, în condiţiile în care orele de curs au fost suspendate. “Pot să stea în această vacanţă până în momentul în care zăpada din respectivele zone ar fi degajată din localităţile lor, costurile de cazare şi masă urmând a fi acoperite tot de PMB, prin intermediul Centrului de Proiecte Educaţionale pentru Elevi şi Studenţi. În astfel de condiţii limită, e momentul cel mai bun ca bucureştenii, reprezentaţi de Consiliul General, să-şi dovedească solidaritatea cu oamenii aflaţi în dificultate din judeţele Buzău şi Vrancea”, afirmă PDL Bucureşti.

Reprezentanţii PDL Bucureşti din CGMB au decis deja să-şi doneze indemnizaţia lunară, cu banii rezultaţi fiind deja cumpărate alimente şi obiecte de necesitate imediată care au fost trimise către judeţele afectate de vremea rea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite