Paștele, supravegheat din elicopter. Poliţiştii vor urmări traficul şi manifestările religioase de la biserici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 8.000 de polițiști și de jandarmi vor împânzi Capitala, iar traficul și manifestările religioase vor fi monitorizate din elicopter în perioada Sărbătorilor.

Atât Poliția, cât și Jandarmeria Capitalei, au luat măsuri de precauție cu ocazia desfășurării activităților specifice Sărbătorilor Pascale, când se așteaptă ca un număr mare de credincioşi ortodocşi să participe la slujbele religioase prilejuite de Învierea Domnului.

Astfel, aproape 7.000 de agenți din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București vor menține atât ordinea publică, cât și siguranța rutieră, în perioada 11-16 aprilie. Numărul polițiștilor a fost suplimentat pentru prevenirea furturilor și combaterea cerșetoriei și a vagabondajului, dar și pentru fluidizarea aglomerărilor rutiere care se preconizează în Capitală. Vizate sunt zonele adiacente lăcașurilor de cult unde vor avea loc slujbe religioase, spațiile folosite pentru agrement, stațiile RATB și de metrou, gările și aeroporturile.

De asemenea, patrulele vor fi prezente și în piețe, târguri și oboare. Pentru ca traficul să se desfășoare în condiții optime, polițiștii vor acționa atât în zonele din apropierea bisericilor, cât și pe arterele de ieșire sau intrare din sau în București. 

Traficul rutier, ferit de ambuteiaje

Totodată, agenții de poliție vor asigura accesul auto riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră și vor fluidiza traficul în perimetrele în care s-a identificat, în anii precedenţi, necesitatea organizării unor măsuri suplimentare, din cauza ambuteiajelor produse.
Poliţiştii vor urmări prevenirea stărilor conflictuale, identificarea  persoanelor cu un comportament turbulent, evitarea furturilor din buzunare şi din autovehicule sau a altor acte ce pot perturba desfășurarea normală a manifestărilor religioase.

De asemenea, traficul rutier din perioada 11-16 aprilie va fi supravegheat din elicopter, cu sprijinul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. „Se va monitoriza fluenţa traficului rutier pe principalele artere și în zonele din apropierea bisericilor, în intervalele în care se preconizează un trafic intens și, dacă este nevoie, și în noaptea în care va avea loc slujba de Înviere”, a declarat Andrei Codău, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră a Capitalei.

Jandarmii vin în ajutorul polițiștilor

Celor 7.000 de polițiști bucureșteni li se alătură și peste 1.200 de jandarmi care vor asigura ordinea și siguranța publică din București, în perioada 12-16 aprilie. Forțele de ordine vor patrula prin zona lăcașurilor de cult, la metrou, în gări, stații RATB, piețe, târguri și în zona marilor centre comerciale, a informat Jandarmeria Capitalei.

Recomandările Poliției

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, Poliția Capitalei le recomandă bucureștenilor să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă, să achiziţioneze produsele specifice Paștelui numai din locurile special amenajate şi doar de la comercianţii autorizaţi, să dea dovadă de răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi la evenimente. Totodată, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.

Mijloacele de transport în comun vor fi suplimentate

Regia Autonomă de Transport Bucureşti va suplimenta, în noaptea de 14 spre 15 aprilie, numărul autobuzelor de pe cele 23 de linii de noapte. Astfel, mijloacele de transport în comun vor circula la intervale de 30 minute şi vor asigura legături de transport între toate cartierele Capitalei şi Piaţa Unirii. Luni, în a doua zi de Paşte, autobuzele RATB vor circula după un program corespunzător unei zile de duminică, adică la intervale mai mari de timp.

De asemenea, trenurile de metrou vor circula la un interval de 20 de minute, pe tot parcursul nopții de Înviere. În zilele de 14, 15 şi 16 aprilie, metroul va circula conform zilelor de sărbătoare. Astfel, pe Magistrala 1 (Pantelimon - Dristor) și pe Magistrala 3 (Preciziei - Anghel Saligny), trenurile vor circula la un interval de 8-10 minute, pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera) metrourile vor circula la un interval de 7-8 minute.  Pe Magistrala 4 (Gara de Nord - 1 Mai) trenurile vor ajunge în stații la un interval de 9-10 minute. În a treia zi de Paşte, pe 17 aprilie, metroul va avea un orar specific zilelor lucrătoare.
Reprezentanţii Metrorex au declarat că vor introduce trenuri suplimentare, în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru micşorarea intervalului de succesiune dintre trenuri în funcţie de numărul călătorilor înregistraţi.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite