VIDEO Pasajul Pipera va fi inaugurat după 10 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasajul Pipera va fi deschis circulaţiei după 10 ianuarie, dată la care primarul Capitalei, Sorin Oprescu, se va întoarce din concediu, a declarat pentru „Adevărul” viceprimarul general Victor Iovici, care a preluat atribuţiile edilului-şef în această perioadă.

„Pasajul e gata, primarul vine după 10 (ianuarie – n.r.), se mai face o inspecţie ca să vedem cum arată înainte şi până în 15 îi dăm drumul dacă nu mai apare vreo problemă”, a spus Iovici.

Muncitorii lucrau azi pe pasaj la ultimele finisaje. Astfel, la pasaj mai trebuie montaţi o parte dintre parapeţii de protecţie şi cei antifonici şi mai trebuie realizate unele reglaje la aceştia. În zilele următoare va începe şi trasarea marcajelor rutiere. De asemenea, mai este de turnat stratul de uzură pe o porţiune la capătul dinspre Pipera.

Pasajul Pipera va supratraversa intersecţia Căii Floreasca cu strada Avionului şi pe cea dintre Bulevardul Barbu Văcărescu şi strada Av. Alexandru Şerbănescu. Lungimea totală a pasajului va fi de aproape 700 de metri, dintre care partea suspendată va avea 474,40 de metri, iar cele două rampe, 136 respectiv 88 de metri. Pasajul va avea câte două benzi pe sens cu o lăţime de câte 3,50 de metri, mărginite pe exterior de trotuare de serviciu, de câte un metru lăţime. Astfel, pasajul va asigura o circulaţie fluent pe direcţia Pipera – strada Nicolae Caranfil, permiţând în acelaşi timp libera circulaţie la nivelul inferior atât pe relaţia Calea Floreasca – strada Avionului, cât şi pe Bulevardul Barbu Văcărescu şi strada Av. Alexandru Şerbănescu.



Proiectul vizează şi lărgirea şoselei Pipera la şase benzi, faţă de patru câte sunt în prezent, între Calea Floreasca şi Calea ferată Bucureşti-Constanţa, pe o lungime de 1.520 de metri. Lărgirea şoselei este necesară pentru asigurarea accesului în zona de nord a capitalei dinspre autostrada A3. Potrivit viceprimarului Victor Iovici, lucrările la supralărgire vor mai continua şi după deschiderea pasajului.

Lucrările au început în luna august a anului trecut şi sunt executate de asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strenbau GmbH Co KG. Valoarea contractului este de 106.022.831,34 lei cu TVA.

   




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite