Pasajul Pipera mai aşteaptă rezultatele testelor pentru a fi inaugurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la pasajul Pipera au fost finalizate şi se mai aşteaptă numai rezultatele probelor pentru inaugurarea investiţiei, a declarat pentru „Adevărul” Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Capitalei.

„La pasaj lucrările sunt finalizate, acum se execută ultimele finisaje şi aşteptăm să vină de la laborator rezultatele probelor”, a spus Dumitru.

Astfel, în prezent la pasaj sunt în pregătire marcajele rutiere, se pun ultimele balustrade şi va începe montarea semnalelor pentru reglementarea circulaţiei.

„De îndată ce sosesc rezultatele probelor, domnul primar general le evaluează, îşi mai face o părere despre starea generală a lucrărilor şi poate dispune ridicarea restricţiilor de circulaţie”, a mai spus directorul din Primăria Capitalei.

În ceea ce priveşte lucrările de lărgire a şoselei Pipera, Dumitru a declarat că acestea nu au fost finalizate, dar că deschiderea pasajului va fi posibilă chiar şi în aceste condiţii.

Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a şoselei Pipera, faţă de două câte sunt în prezent, între Calea Floreasca şi calea ferată Bucureşti–Constanţa şi construcţia unui pasaj prin care să se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca pe de altă parte.

Potrivit Primăriei Capitalei, supralărgirea Şoselei Pipera este necesară pentru asigurarea accesului în zona de nord a capitalei dinspre autostrada A3, şi nu influenţează negativ circulaţia pe Barbu Văcărescu, arteră ce face legătura între DN1 şi inelul principal de circulaţie. Condiţiile dificile de circulaţie în această zonă conduc la sporirea timpului de parcurgere a distanţelor şi la consum mărit de carburanţi, deci la daune economice. Realizarea lucrărilor de lărgire a şoselei Pipera şi a pasajului denivelat va reduce nivelul de zgomot în zona analizată, va fluidiza circulaţia auto, pietonală şi a mijloacelor de transport în comun.

Lungimea şoselei care a fost lărgită este de 1.520 metri, iar lăţimea drumului este de 34 metri. Pasajul denivelat are o lungime de 475 metri, patru benzi de circulaţie de 3,5 metri fiecare şi trotuare de un metru lăţime.

Lucrările au început în luna august a anului trecut şi sunt executate de asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strenbau GmbH Co KG. Valoarea contractului este de 106.022.831,34 lei cu TVA.
         
  

  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite