Parcul Operei va fi complet renovat în primăvara acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul din faţa Operei Naşionale va intra în primăvara acestui an într-un process de renovare completă. Cele 3,5 hectare ale parcului vor fi cuprinse în programul de regenerare urbană iniţiat de Primăria Sectorului 1.

 Parcul Operei a intrat din toamna trecută intr-un process de renovare care se va finaliza în decursul acestei primăveri. Urbaniştii au regândit în întregime funcţionalitatea celor 3,5 hectare din centrul Capitalei. Ei au în plan amenajarea unui culoar pietonal, mărginit de o boltă din nuiele de aluni, ce va marca fostul curs al Dâmboviţei, o fântână arteziană cu trei jeturi şi o pădure grădinărită cu peste 200 de arbori și aproape 800 de arbuști.

de la începutul lucrărilor, municipalitatea a reuşit până în prezent să amenajaze câteva locuri de joacă pentru copii în acest spaţiu. Până acum au fost amplasate aparatele de joacă pentru copii şi cele de fitness pentru adulți, unde vizitatorii pot face exerciții fizice în aer liber, gratuit, pe conceptul de grădină “în mișcare”.

Pentru a reaminti şi pune în valoare istoria parcului, urbaniştii au decis ca, prin locul pe unde trecea iniţial Dâmboviţa, să se construiască  un culoar pietonal mărginit în părțile laterale de un cordon din nuiele de alun. De-a lungul acesteia, bucureştenii vor găsi şi 7.000 de bucăţi de papură sălbatică, plantă care a existat în trecut pe malul Dâmboviţei. Totodată, va fi amenajată o pădure grădinărită cu peste 200 de arbori și aproape 800 de arbuști, iar 3.000 de flori vor colora parcul la finalul lucrărilor.

Pe aleile pietonale din interiorul parcului, municipalitatea va aşeza 100 de bănci și 50 de coșuri de gunoi. De asemenea, vor fi amenajate şi locuri speciale pentru amplasarea unor sculpturi. Parcul va avea şi o fântână arteziană cu trei jeturi, în apropierea aleii pietonale centrale. Parcul Operei va fi pus în valoare prin panouri de informare istorică și culturală.

„Este păcat să nu scoatem în evidență imaginea clădirilor care au o valoare arhitectonică inestimabilă cu care ar trebui să ne mândrim. Pe de altă parte, acest parc va fi o încântare pentru bucureșteni pentru că oferă prilejul ca, înaintea oricărui spectacol, să poată petrece câteva clipe într-un loc menit să ne umple sufletele de pace și liniște.”, a explicat Radu Popa, director general al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite