Sărbătoarea Floriilor transformă Parcul Grădina Icoanei în Grădina cu Artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parcul Grădina Icoanei, pentru toţi iubitorii de artă şi de animale mici, se deschide Bucuresti,între 6 şi 8 aprilie, „Grădina cu Artişti”.

Evenimentul, aflat la cea de-a şasea ediţie, se va desfăşura între orele 11.00 şi 20.00 şi cuprinde o serie de ateliere de creaţie artistică (atelier de încondeiere ouă, pictură, modelarea ceramicii, fotografie, creaţie tutu-uri, atelier de reciclare creativă a deşeurilor, etc.) şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii „hand-made”.

„Grădina cu Artişti” se va anima, în weekend-ul Floriilor şi prin alte activităţi amuzante, relaxante sau spectaculoase: jonglerii cu foc, dansuri latino, irlandeze, jazz dance şi concerte de muzică folk, indie şi percuţie.

Grădina Icoanei se deschide pentru toţi amatorii de artă, sub diversele ei forme de manifestare, trecătorii fiind invitaţi să-şi exerseze talentul la atelierele de creaţie amenajate în Grădina cu Artişti. 

Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la atelierele de creaţie. Timp de trei zile, cei interesaţi vor ȋnvăţa câte puţin din secretele: picturii, prelucrării lutului şi ale bijuteriilor „hand-made”.

În Grădină vor fi prezenţi artizani diverşi, de la artiştii care deţin la perfecţie tehnicile ȋncondeierii ouălor la cei care practică quilling-ului (arta de rulare a hartiei, prin care se obţin diverse obiecte decorative sau accesorii hand-made pentru ţinute sau pentru nunţi: mărturii, meniuri, felicitări etc.).

Printre noutăţile acestei ediţii se numără slacklining-ul, sportul care presupune mersul pe o coardă legată ȋntre două puncte fixe. În parcul Grădina Icoanei vor fi prezente “Comunitatea de Slackline din România” şi echipa “Slackline Evolution” care vor arăta amatorilor de sporturi urbane extreme, ȋn cadrul unui workshop, cum să-şi menţină echilibrul pe corzi.

Fiecare dintre cele trei zile petrecute în Grădina cu Artişti se va încheia printr-un concert. Vineri este seara DJ-ilor. Sâmbătă, iubitorii de folk sunt invitaţi desculţi în iarbă să fredoneze melodiile atât de cunosculte ale genului alături de Ştefan Tivodar. Duminică, Parcul Grădina Icoanei va fi dominat de ritmuri indoneziene, cu începere de la ora 18.00 având loc un concert de percuţie susţinut de Percussion Band.

De Florii, Grădina cu Artişti îşi deschide porţile pentru seri dansante. Vineri şi duminică, după ora 15.00, amatorii de dansuri latino vor învăţa de la dansatorii profesionişti ai şcolii Salsa Veneno paşi de salsa, rumba şi bachata. Sambătă, Atelier Pas Boutique va da gratuit lectii de jazz-dance, un stil care a luat naştere la inceputul secolului XX in Statele Unite, avand la baza charleston-ul, jitterbug-ul si swing-ul. Din programul de dans al zilei de sâmbătă nu vor lipsi dansurile irlandeze.

Între 6 şi 8 aprilie, Grădina Icoanei va face loc şi unei zone de adopţii de câini şi pisici. Asociaţiile Robi şi Red Panda vor amenaja această zonă ȋn care copiii şi părinţii sunt invitaţi să adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten.

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite