Podurile din Cişmigiu, vechi de opt decenii, au nevoie de trei milioane de lei pentru a mai fi sigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două construcţii de peste lacul din centrul Bucureştiului au fost construite în 1930 şi trebuie consolidate cu aproape trei milioane de lei

Cele două poduri din Parcul Cişmigiu ar putea intra în reparaţii capitale. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de mâine figurează două proiecte de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru derularea lucrărilor.

La „Podul de Nuc”, care face legătura între Aleea Platanului şi Aleea Magnoliei, sunt necesare lucrări de consolidare a grinzilor marginale pentru asigurarea condiţiilor minime de siguranţă a circulaţiei pietonale, după cum se arată în Expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre. De asemenea, trebuie reparate betoanele degradate ale infrastructurii şi elementele decorative dislocate. Totodată, va fi refăcută hidroizolaţia şi îmbrăcămintea asfaltică pe toată lungimea podului. Podul are o lăţime de 4,20 de metri şi o lungime de 11,30 de metri. Valoarea investiţiei este de 1,29 milioane de lei.

Şi „Podul Mare”, necesită lucrări de consolidare care vor consta în realizarea de rosturi verticale, cămăşuirea cu beton armat, refacerea hidroizolaţiei, refacerea umpluturii şi a straturilor căii. Podul are o lungime de 24,30 de metri şi o lăţime variabilă, cuprinsă între 4,09 şi 6,30 metri. Valoarea investiţiei este de 1,63 miliaone lei. Durata lucrărilor la fiecare dintre cele două poduri va fi de opt luni. Pe durata lucrărilor, accesul pe poduri va fi oprit. Ambele poduri au fost construite în anul 1930.
 
Malurile lacului Herăstrău, protejate

Consilierii municipali vor mai dezbate mâine şi un proiect de hotărâre care prevede refacerea protecţiilor malurilor lacului Herăstrău. În documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că protecţiile malurilor au suferit degradări majore din cauza mai multor factori, care au avut un efect nefavorabil asupra stabilităţii şi rezistenţei acestora. Valoarea investiţiei va fi de 43,9 milioane de lei, iar lucrările vor fi eşalonate pe doi ani.

Reparaţii şi la Baia Griviţa

Un alt proiect de pe ordinea de zi a şedinţei consiliului municipal de mâine se referă la realizarea de reparaţii capitale la Baia Griviţa, care este într-o stare precară. Valoarea investiţiei este de 2,9 milioane de lei, iar lucrările vor dura 11 luni. De asemenea, consilierii generali vor discuta despre un proiect pentru amenajarea interioară şi exterioară a Casei Memoriale Anton Pann, în care va funcţiona şi o bibliotecă publică. Ordinea de zi a şedinţei mai include şi un proiect de hotărâre pentru derularea unor lucrări pentru mărirea capacităţii de internare a Spitalului Clinic “Prof. Dr. Th. Burghele”, prin înălţarea unui corp cu două etaje, realizarea unei construcţii noi şi mansardarea întregii clădiri cu un nivel. Investiţia este necesară deoarece prin preluarea de la Spitalul Caritas a secţiilor de Cardiologie şi medicină Internă au fost diminuate capacităţile pentru internarea bolnavilor cu afecţiuni urologice. Valoarea investiţiei este de 18,2 milioane de lei, iar lucrările vor dura 12 luni.
    
    

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite