În Sectorul 2 e liber pentru parcatul ilegal: contractul cu firma care se ocupă de ridicarea de maşini, a expirat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile parcate neregulamentar în sectorul 2 nu vor mai fi ridicate începând de azi. Contractul pe care Primăria Sectorului 2 îl avea cu firma Supercom SA pentru ridicarea autoturismelor a expirat la sfârşitul lunii ianuarie, fără să mai fie prelungit.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Sectorului 2, contractul pentru ridicarea autovehiculelor staţionate ilegal nu va fi prelungit şi nici nu se intenţionează organizarea unei licitaţii pentru alegerea unei firme care să se ocupe de această activitate. "Deocamdată activitatea încetează şi nu ştiu când ar putea fi reluată", ne-a declarat Anatol Albu, şeful Biroului de presă al Primăriei Sectorului 2.


Prelungit de două ori

Contractul cu firma Supercom SA a fost semnat în 2007, după aprobarea de către Consiliul Local a unei hotărâri privind „reglementarea activităţii de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe drumurile publice din sectorul 2 şi care constituie obstacol pentru circulaţia publică". Iniţial, contractul a expirat la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, dar a fost prelungit până la 31august 2011. Decizia a fost luată deoarece la licitaţia organizată în luna august pentru alegerea unui operator care să se ocupe de această activitate nu a fost depusă nicio ofertă. Prelungirea s-a făcut printr-un act adiţional la contract, care a fost aprobat de Consiliul Local al Sectorului 2.


În cursul lunii septembrie a anului trecut în sectorul 2 nu s-au mai ridicat maşini parcate neregulamentar, până ce contractul a fost din nou prelungit, la sfârşitul lunii, printr-un alt act adiţional, până pe 31 ianuarie 2012. În luna octombrie a avut loc o nouă licitaţie pentru desemnarea unui operator, însă nici la aceasta nu s-a prezentat nimeni.

Actele adiţionale, sub semnul întrebării

Organizaţia PNL Sector 2 consideră că actele adiţionale prin care a fost prelungit contractul cu Supercom SA este ilegal. Ei i-au cerut la începutul săptămânii lui Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, şi consilierilor locali să nu mai prelungească contractul cu Supercom SA. Totodată, liberalii i-au îndemnat pe locuitorii sectorului 2 cărora le-au fost ridicate maşinile să acţioneze în judecată atât Supercom, cât şi Primăria.

11.900 de maşini, ridicate anul trecut

Potrivit bilanţului prezentat recent de Poliţia Locală, în sectorul 2 au fost ridicate anul trecut 11.900 de autovehicule parcate neregulamentar. În sectorul 2, şoferii ale căror autovehicule au fost ridicate trebuiau să plătească până acum pentru recuperarea acestora 130 de lei pentru ridicare, 130 de lei pentru transport şi 180 de lei pentru depozitarea maşinilor timp de 24 de ore, sume la care se adăuga TVA-ul. Primăria Sectorului 2 nu a încasat până acum niciun ban din sumele obţinute în urma ridicării autovehiculelor parcate neregulamentar deoarece nu a perceput nicio redevenţă firmei Supercom SA. Consiliul Local al Sectorui 2 a aprobat anul trecut reducerea cu 40% a taxelor pentru recuperarea maşinilor parcate neregulamentar, însă noile tarife ar urma să fie aplicate de firma care va obţine un nou contract.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite