Bucureşti: Radu Berceanu verifică lucrările de la Aeroportul "Henri Coandă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, verifică, miercuri, Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti, derularea etapei a treia a programului de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare Henri Coandă, potrivit unui comunicat al MTI.

Etapa a treia de dezvoltare a Aeroportului, prin intermediul căreia capacitatea acestuia eroportului va ajunge la circa şase milioane pasageri pe an, este aproape de finalizare.

Această etapă prevede extinderea sălii de îmbarcare până la 12 avio-punţi şi conexiunea cu cele două terminale. Totodată, în această etapă vor fi extinse cu 50 la sută aerogările de plecări internaţionale şi de sosiri internaţionale.

Aeroportul îşi modernizează şi fluxurile în conformitate cu Acordul Schengen, va avea un salon oficial modernizat, urmând să fie modernizată pista 1 şi să fi construită o nouă parcare.

În 2007, au demarat studiile de prefezabilitate/fezabilitate aferente programului de dezvoltare a infrastructurii aeroportului pe termen lung, care prevede dezvoltarea infrastructurii conexe de transport rutier şi pe cale ferată, în vederea asigurării accesului în zona de est a aeroportului. Va fi construit un nou terminal de pasageri şi o platformă multimodală destinată transportului cargo.

Totodată, vor fi construiţi patru kilometri de cale ferată, patru kilometri de metrou cu o staţie subterană multi-nivel tren/metrou, un centru de business de aproximativ 5.000 de metri pătraţi şi un hotel cu o capacitate de 200 de camere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite