Bulevardul Pipera, lărgit la patru benzi până la Centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulevardul Pipera va fi lărgit de la două la patru benzi, de la Pasajul Pipera-Tunari şi până la Şoseaua de Centură a Capitalei.

Primăria Voluntari a lansat licitaţia pentru reabilitarea şi modernizarea Bulevardului Pipera, fosta Şosea Pipera-Tunari.

Lucrările vor consta în reabilitarea sistemului rutier existent, dar şi a reţelelor edilitare din zonă. Astfel, vor fi refăcute benzile de carosabil existente şi vor fi construite două benzi noi, câte una pe sens în zonele care nu necesită expropieri, pe o lungime de 5.000 de metri, şi o bandă nouă în zonele care necesită expropieri, pe o lungime de 572 de metri. De asemenea, vor fi amenajate trotuarele pe ambele sensuri de mers şi spaţiile verzi. Pe trotuare vor fi trasate piste pentru biciclişti, iar trecerile pentru pietoni vor fi semnalizate atât sonor, cât şi vizual.

Proiectul mai prevede şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din zonă, precum şi a celor de telecomunicaţii şi iluminatul public. În plus, vor fi realizate şi opt pasarele pietonale metalice. De asemenea, va fi amenajată giraţia de la intersecţia Bulevardului Pipera cu Şoseaua Bucureşti, precum şi cea cu strada Erou Iancu Nicolae. În plus, este prevăzută realizarea unui drum de servitute la baza Pasajului Tunari. Lungimea Bulevardului Pipera propusă spre reabilitare şi modernizare este de 5.580 de metri.

Ofertele pot fi depuse până pe 29 martie şi vor fi deschise în aceeaşi zi. Valoarea estimată a lucrărilor este de 68,33 milioane de lei, fără TVA. Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional, precum şi din bugetul local al Consiliului Judeţean Ilfov şi bugetul local al oraşului Voluntari.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite