PERICOL ÎN CAPITALĂ: 54 de milioane de metri cubi de apă pe străzi, din topirea zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei a calculat riscul de inundații în București, sâmbătă, la sediul municipalității. De asemenea, le-a cerut operatorilor de salubritate să care de urgență nămeții de pe străzi.

Anunțul meteorologilor, potrivit căruia temperaturile vor fi mai ridicate în București începând de luni, a dus din nou la organizarea de comandament, de data aceasta de inundații. Astfel, sâmbătă, la ora 11.00, Sorin Oprescu i-a adunat pe responsabilii din Primărie și le-a dat ordin să ia măsurile ce se impun.

Înainte de ordine, edilul-șef a ținut să precizeze niște calcule făcute de specialiști, care l-au impresionat: "Suprafața Bucureștiului din interiorul delimitat de Șoseaua de Centură este de 220 de kilometri, adică 220 de metri pătrați. Gradul mediu al stratului de zăpadă depus în Capitală este de 0, 62 de metri. La un volum estimat al aceasteiă zăpezi ca fiind de 136 de milioane de metri cubi, se apreciază că din topirea bruscă vom avea 54 de milioane de metri cubi de apă pe străzile Bucureștiului", a declarat primarul Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat că nu vrea să sperie locuitorii Bucureștiului cu aceste cifre, dar că vrea să explice astfel de ce va lua următoarele măsuri: " E urgent să cărăm zăpada de pe străzi, mai ales de pe alea fără canalizare".

Străzile fără canalizare, unde există cel mai mare risc de inundații sunt:


Sector 1

Chitilia Triaj

Zona Aeroportului Băneasa: străzile Manai, Buclei, Medrești, Raiciu și Iordan

Sector 2
Zona Plumbuita: străzile Ricinului, Plumbuita, Steaua Roșie, Colentina, Petricani


Sector 3
Drum între Tarlale intersecție cu Th. Pallady și drumul care duce spre Centura Capitalei


Sector 4
Dumitru Brumărescu, Gara Progresul și zona Depoului IMGB din cartierul Berceni


Sector 5
Șoseaua București-Măgurele, Vârtejului, Dantelei, Alexandru Vizu, Nuțu Ioan, Mândrești, Mărăcinului și Ghindeni


Sector 6
Uverturii, Pasajul Lujerului, Virtuții, Murelor, Poaian Lacului, Guliver

Mirat și amuzat de numele străzilor, Sorin Oprescu a conchis că Apa Nova este pregătită cu utilaje pentru scoaterea apei, dar că operatorii de salubrizare care au contract cu sectoarele au obligația să curețe gurile de canal.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite