Aproape 800 de poliţişti au supravegheat desfăşurarea Nopţii Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 800 de poliţişti au asigurat ordinea pentru evenimentul Noaptea Muzeelor, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Dintre aceştia, 696 de poliţişti au fost de la ordine publică şi 82 de la circulaţie şi au asigurat ordinea între cele 27 de instituţii culturale deschise peste noapte în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor.

Aproximativ 80 de agenţi reprezintă un schimb normal al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei,  Andrei Codău. Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a avut 35 de agenţi pe teren, atât de la paza obiectivelor, cât şi de la Ordine publică, conform informaţiilor oferite de Răzvan Popa. Nu s-a înregistrat nici un eveniment în jurul maratonului cultural nocturn în muzee.

Printre muzeele participante, Biblioteca Naţională, Şcoala Centrală şi Muzeul Minovici de Artă Veche Apuseană şi-au deschis porţile, în premieră în acest an, pentru eveniment.

Noaptea Muzeelor se află la a VIII-a ediţie şi  este sărbătorit în aproximativ 3.000 de muzee din Europa. Dintre acestea, în jur de 100 sunt în România.

Zeci de mii de bucureşteni au luat cu asalt expoziţiile de la muzee, dar şi instituţiile care pot fi vizitate gratuit tot timpul anului, cum sunt Muzeul Aviaţiei şi cimitirul Bellu, dovedind că preferă distracţia organizată, în ciuda ploii puternice de ieri.

Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite