A doua zi de viscol. Ghid de utilizare a Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DECIZII Autorităţile locale au făcut modificări în transportul public şi, incapabile să gestioneze complet situaţia, îi sfătuiesc pe bucureşteni să nu folosească maşinile personale

Vremea rea se va menţine şi azi în Bucureşti. Potrivit avertizării transmise ieri de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Capitală va continua să ningă viscolit până la ora 18.00, iar în cursul serii vremea va deveni geroasă.

Mai multe mijloace de transport în comun

Ca urmare a avertismentelor meteorologilor şi autorităţile locale au decis să ia o serie de măsuri în ceea ce priveşte transportul public. Astfel, RATB ia în calcul suplimentarea numărului mijloacelor de transport în comun, dacă va fi înregistrat un număr mare de călători. De asemenea, Metrorex a introdus pe distanţa Crângaşi – Gara de Nord 1 – Piaţa Victoriei 2 – Dristor 2 un tren suplimentar care va circula pentru preluarea cererii suplimentare.
Şi CFR Călători a anunţat că nici azi nu vor circula trenurile Regio de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă - Baloteşti şi retur, din intervalul orar 8.10-13.10 (dus) și 9.15-14.15 (întors). De asemenea, şi trenurile Regio 8071 și 8072 de pe ruta Bucureşti Nord - Pantelimon Sud - Bucureşti Obor şi retur au fost anulate.

Deszăpezirea continuă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut ieri operatorilor de deszăpezire să continue intervenţiile atât pe arterele principale, cât şi pe cele secundare. De asemenea, Oprescu le-a solicitat operatorilor să menţină toate utilajele de deszăpezire în teren şi să colaboreze în continuare cu Poliţia Rutieră pentru a putea interveni şi în zonele aglomerate. Primarul Capitalei a făcut şi un apel către asociaţiile de locatari şi agenţii comerciali să cureţe trotuarele de zăpadă.

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, primarul Capitalei a cerut de urgenţă remedierea tuturor semafoarelor defecte şi a făcut un apel către bucureşteni să nu parcheze pe carosabil, pentru a nu bloca circulaţia troleibuzelor sau a tramvaielor şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să degajeze zăpada şi să aplice tratamente cu materiale antiderapante. Oprescu a mai cerut celor de la Apa Nova degajarea cât mai urgentă a acumulărilor de apă de pe carosabil astfel încât, atunci când temperaturile vor scădea, să nu se formeze gheaţa.

Suplimentare la RATB

RATB ar putea suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun, dacă va fi înregistrat un flux mare de călători. “RATB a luat toate măsurile pentru scoate în traseu întregul parc circulant programat, format din 850 de autobuze, 190 de tramvaie şi 394 de troleibuze. Angajaţii RATB vor interveni pe parcursul nopţii pentru curăţarea tuturor liniilor de tramvaie cu utilajele de deszăpezire din dotare. În funcţie de fluxul de călători înregistrat, vom suplimenta mijloacele de transport mâine”, ne-a declarat Brânduşa Raeceanu, şefa Serviciului Relaţii Publice al RATB. “Rugăm participanţii la trafic să circule cu prudenţă, să nu parcheze pe liniile de tramvai şi să lase banda unu de circulaţie liberă mai ales pe traseele troleibuzelor”, a mai spus reprezentanta regiei.

Zeci de autoturisme avariate

Din cauza ninsorii de ieri, traficul rutier a fost îngreunat pe unele artere, mai multe mijloace de transport în comun au fost blocate, iar câteva zeci de copaci au căzut la pământ.

Astfel, până la ora 11.35, mijloacele de transport în comun ale RATB au fost implicate în 13 evenimente de circulaţie din cauza zăpezii. Primul eveniment a fost înregistrat la ora 7.35 pe Bulevardul Camil Ressu, la staţia Ilioara, unde un tramvai care circulă pe linia 27 s-a defectat. De asemenea, între orele 8.25 şi 9.40, pe Bulevardul Regina Elisabeta, în zona intersecţiei cu Calea Victoriei, din cauza unui copac căzut pe reţeaua de contact a troleibuzelor, traseele liniilor din zonă au fost modificate la dispoziţia agenţilor de poliţie. Traseele mijloacelor de transport în comun din zona Universităţii au fost modificate şi între orele 9.55 şi 10.10 din cauza unui alt copac care a căzut pe reţeaua de contact a troleibuzelor pe Bulevardul Regina Elisabeta, sens Piaţa Universităţii, până în staţia Cişmigiu.

Nu a fost necesară asistenţa medicală

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii“ al Municipiului Bucureşti a acţionat ieri până la ora 15.00 pentru îndepărtarea a 67 de copaci căzuţi sau care prezentau risc de prăbuşire pe carosabil, autoturisme sau locuinţe. În urma căderii copacilor au fost avariate 30 de maşini.
Şi alimentarea cu energie electrică a fost afectată de ninsoare. Astfel, în cursul dimineţii au rămas nealimentate două posturi de transformare din Crângaşi, şi Drumul Săbăreni. Potrivit Enel, la ora 16.45 erau înregistrate 14 deranjamente colective şi peste 400 de sesizări.

Prinşi în trafic pe Şoseaua de Centură

Sutele de şoferi au fost ieri seară blocaţi în trafic pe Şoseaua de Centură mai bine de două ore. La închiderea ediţiei, reprezentanţii de la Infotrafic au declarat că au decis închiderea Centurii Bucureşti, după ce traficul este blocat la intrarea pe DN2.








București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite