Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să continue intervenţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire la comandamentul de iarnă să continue intervenţiile atât pe arterele principale, cât şi pe cele secundare. Oprescu face un apel către asociaţiile de locatari şi agenţii comerciali să cureţe trotuarele de zăpadă.

Oprescu s-a întâlnit astăzi, în cadrul comandamentului de iarnă, cu operatorii de deszăpezire din toate sectoarele, precum şi cu reprezentanţii Direcţiilor din Primăria Capitalei, implicate în aplicarea măsurilor de iarnă.

În cadrul şedinţei, la care a participat şi prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, precum şi primarul sectorul 1, Andrei Chiliman, s-au stabilit principalele măsuri de intervenţie pentru ziua în curs şi s-a prezentat raportul acţiunilor desfăşurate de operatori atât pe parcursul nopţii, cât şi pentru prima parte a zilei.

“Avem utilajele, sunt în teren şi, dacă este necesar, acestea vor fi suplimentate. Stocurile de material antiderapant sunt suficiente, iar în momentul acesta operatorii mi-au comunicat că acţionează şi pe arterele laterale. Am rugămintea către asociaţiile de locatari şi agenţii economici să degajeze zăpada de pe trotuare, conform obligaţiilor ce le revin. Mi s-a comunicat că astazi RADET-ul nu a înregistrat nici o avarie, semafoarele defecte au fost în mare parte remediate, iar mijloacele de transport, care au avut o serie de probleme, în special tramvaiele, acum circulă normal, în condiţii de iarna”, a declarat primarul general.

Oprescu le-a cerut operatorilor să menţină toate utilajele de deszăpezire în teren şi să colaboreze în continuare cu Poliţia Rutieră pentru a putea interveni şi în zonele aglomerate.

În ceea ce priveşte Administaţia Spitalelor şi Direcţia de Asistenţă Socială, edilul şef le-a cerut reprezentanţilor acestora să fie pregătiţi să primească persoanele fără adăpost care au nevoie de ajutor, iar camerele de gardă ale spitalelor aflate în subordinea PMB să aibă paturi rezervate pentru primirea cazurilor de urgenţă cauzate de temperaturile scăzute.

Număr gratuit pentru oamenii străzii

Până în prezent, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Capitalei a raportat un număr de 70 de persoane fără adapost care au fost primite în centrul de la spitalul Sfântul Luca, iar cantinele sociale sunt pregătite cu ceai şi supă caldă.

Pentru orice sesizare privind oamenii fără adapost, bucureştenii sunt rugaţi să sune la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, Oprescu a cerut de urgenţă remedierea tuturor semafoarelor defecte şi a făcut un apel către bucureşteni să nu parcheze pe carosabil, pentru a nu bloca circulaţia troleibuzelor sau a tramvaielor şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să degajeze zăpada şi să aplice tratamente cu materiale antiderapante.

Conform reprezentantului ApaNova, pe teren sau aflat 16 autocurăţitoare şi 15 maşini dotate cu pompe care au degajat gurile de scurgere, cu prioritate trecerile de pietoni şi staţiile RATB. Primarul general a cerut degajarea cât mai urgentă a acumulărilor de apă de pe carosabil astfel încât, atunci când temperaturile vor scădea, să nu se formeze gheaţa.

Următorul comandament de iarnă va avea loc la ora 21.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite