Oprescu învaţă la New York cum să se elibereze de “incoerenţa politicienilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General, Sorin Oprescu se află într-o vizită de lucru în SUA, unde participă la summit-ul “Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies", la invitaţia primarului New York-ului, Michael R. Bloomberg .

La summit participă reprezentanţi ai 21 de oraşe din întreaga lume. Împreună caută soluţii pentru dezvoltarea localităţilor lor, de sprijinire a întreprinzătorilor şi de creare de locuri de muncă pentru oamenii pe care îi reprezintă.
Cei doi edili, Sorin Oprescu şi Michael Bloomberg, s-au întâlnit ieri şi au schimbat păreri despre funcţionarea administrativă a oraselor pe care le conduc. Primarul New York-ului susţine că guvernele, prin incoerenţa politicilor adoptate, sunt singurele vinovate de crearea unui climat de incertitudine, care se răsfrânge direct asupra cetăţenilor.
Michael Bloomerg crede că autorităţile locale ar trebui să se bucure de mai multă libertate pentru a putea lucra în beneficiul oamenilor care i-au ales.

Bloomberg, felicitat de Oprescu
Primarul Bucureştiului a remarcat că, deşi la un alt nivel, problemele New York-ului sunt asemănătoare cu ale noastre, aşa că a luat aminte la soluţiile găsite de primarul new-yorkez pentru rezolvarea lor. El l-a felicitat pe Michael Bloomberg pentru că a reuşit să “recupereze” aproape toate locurile de muncă pierdute odată cu intrarea în criza economică.
Sorin Oprescu şi-a exprimat dorinţa de a iniţia şi realiza proiecte de dezvoltare a afacerilor în Bucureşti. Pentru asta a promis că se va implica în modificarea cadrului legislativ la nivel local, în sensul reducerii birocraţiei şi sprijinirii antreprenoriatului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite