Închiderea acoperişului de pe Naţional Arena ar fi fost o manevră de risc, potrivit ALPAB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) afirmă într-un comunicat de presă că operarea acoperişului de pe Naţional Arena ar fi fost o manevră de risc.

“Ţinând cont de viscolul din ultima perioadă, operarea acoperişului a fost o manevră de risc. În plus, din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, şi chiar dacă ar fi fost închis, curenţii de la nivelul gazonului ar fi creat acumulări de zăpadă poate mai mari decât acumulările de zăpadă create în condiiţile în care acoperişul este deschis”, se spune în comunicat.

Instituţia mai arată că instalaţia de încălzire funcţioneză la parametrii normali, realizând o temperatură de 16 grade Celsius la nivelul solului şi 14 grade Celsius la firul ierbii, păstrând sub prelata întinsă deasurpa terenului de joc o umiditate de 22-26%. “Datorită prelatei cu care este acoperit gazonul s-a menţinut temperatura şi umiditatea astfel încât acesta să poata avea propriul microclimat. Acest lucru menţine în condiţii optime starea gazonului, ceea ce ne asigură un teren de joc bun, fără a fi necesara înlocuirea unor porţiuni de gazon de pe suprafaţa acestuia. Prelata care protejează gazonul va fi ridicată numai atunci când o vor permite condiţiile meteo”, se mai spune în comunicat.
 
Până la ora meciului, programat în ziua de 16 februarie, gazonul va fi întreţinut prin căldură, dezsăpezire, fertilizare şi drenaj.

În baza unei colaborări între instituţii, operaţiunea de deszăpezire, care ar putea dura două zile, este efectuată de 100 de deţinuţi de la Penitenciarul Jilava. Aceştia sunt retribuiţi cu 4,134 lei pe oră.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite