Muzeul Ţăranului Român a aniversat 100 de ani de la punerea pietrei de temelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Ţăranului Român a împlinit, ieri, 100 de ani de când a fost pusă piatra de temelie a sediului, în 1912. Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie în care s-a dezvelit placa memorială a instituţiei.

„Muzeul a luat fiinţă fiinţă în 1834, a fost apoi reînfiinţat în 1864 şi în cadrul lui în 1875 s-a făcut un departament să spunem de port popular. Din acest departament în 1906 a luat fiinţă Muzeul Etnografic de Artă Naţională şi Artă Industrială, însă muzeul nu a avut parte de un local propriu decât foarte târziu. Construcţia a început în 1912 şi piatra de temelie s-a pus chiar în ziua de 17 iunie. Acesta este motivul pentru care astăzi am dezvelit această placă memorială cu efigia Regelui Carol", a declarat directorul general al insituţiei, Virgil Ştefan Niţulescu.

"Basorelieful pe care-l dezvelim astăzi este mai mult decât un omagiu adus înaintaşilor, este expresia unei speranţe pentru un viitor în care credem că vom reuşi să ne păstrăm identitatea naţională", a adăugat acesta, la evenimentul de ieri.

La rândul său, Principele Radu, prezent la eveniment, a spus că muzeele în România fac gestul cultural şi istoric de a defini naţiunea română de astăzi, relatează Agerpres.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite