Ziua Europeană a Parcurilor Naturale s-a sărbătorit în Bucureşti, în ciuda ploii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a sărbătorit Ziua Europeană a Parcurilor Naturale, dar expoziţia de fotografii planificată în aer liber s-a mutat înăuntru, în incinta muzeului.

Expoziţia a fost organizată de Asociaţia Administraţiilor de Arii Naturale Protejate, susţinută de Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite, Ministerul Mediului şi RNP – Romsilva, în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului din Bucureşti.

Bucureştenii pot vedea azi, la muzeu, prin intermediul fotografiilor, peisajele unice care au susţinut dezvoltarea satelor româneşti şi a arhitecturii tradiţionale.

România ocupă primul loc la nivel european în domeniu, cu cele 28 de parcuri naturale şi naţionale care conservă ultimele ecosisteme naturale de pe continent. Administraţiile parcurilor desfăşoară azi, de asemenea, evenimente de conştientizare ecologică şi târguri de produse tradiţionale locale.

Deviza sub care Ziua Europeană a Parcurilor de desfăşoară anul acesta este „Priveşte cerul. Atinge un copac. Simte aerul. Regăseşte-te”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite