Muzeul Henri Coandă se reînfiinţează, în clădirea donată de familia inventatorului român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Henri Coandă din Bucureşti va fi reînfiinţat în imobilul din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 29, clădire donată Academiei Române de către familia savantului şi în care instituţia a mai funcţionat, în perioada 1969 – 1977.

Muzeul Coandă a funcţionat în imobil în perioada 1969 - 1977, dar în 1977 clădirea a fost trecută de la Academia Română la Ministerul Afacerilor Externe, după care a fost preluată de Partidul Comunist.

Potrivit deciziei Guvernului, Ministerul Culturii va iniţia toate demersurile pentru preluarea bunurilor ce au aparţinut Muzeului Coandă şi au fost transferate apoi la Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida" din Bucureşti sau arhivate la Muzeul Aviaţiei.

Guvernul a precizat că, în prezent, imobilul nu se află în vreun litigiu, iar muzeul va funcţiona la parterul clădirii, etajul urmând a reveni Academiei. Familia Coandă a donat o jumătate din clădirea Academiei Române în anul 1969.

Henri Coandă s-a născut la București la 7 iunie 1886. Academician și inginer român, Coandă a fost un pionier al aviației, dar şi fizician, inventator al motorului cu reacție și descoperitor al efectului care îi poartă numele. A fost fiul generalului Constantin Coandă, prim-ministru al României în 1918.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite