„Aventurile lui MR Urban“ în Drumul Taberei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O suprafaţă de 200 de metri pătraţi din zidurile Liceului „Eugen Lovinescu" şi din ghenele Pieţei Chilia Veche va fi remodelată vizual de liceeni şi artişti. Echipa „I love Bucharest"" a lansat însrierile pentru a doua ediţie a proiectului „Aventurile lui MR Urban în cartier"" ce va avea loc între 15 august -2 septembrie.

După ce au schimbat faţa dulapurilor cu cărţi ale buchiniştilor de la Universitate la prima ediţie a proiectului, anul acesta şapte artişti vor fi ajutaţi de voluntari, liceeni sau bucureşteni cu iniţiativă să transforme vizual o zonă părăginită a Capitalei. „Câţiva dintre noi îşi fac piaţa la Chilia Veche şi nu ne place ce se vede în spatele acesteia, aşa că ne-am hotărât să reluăm proiectul, de data aceasta într-un cartier al oraşului. De asemenea, ne vor ajuta artişti invitaţi din Cehia şi Slovenia", a declarat, pentru „Adevărul", Cristina Taraş, reprezentant „I Love Bucharest".

Scenariu bazat pe poveşti de Bucureşti

Desenele ce vor fi realizate de participanţi vor avea la bază un scenariu bine gândit cu teme semnalate de liceeni în mare parte. „Drogurile, nepăsarea celor din jur, lipsa de reacţie a locuitorilor, mizeria, vecinii care stau pe garduri sunt probleme de care se lovesc elevii din zonă. Pe baza acestora vom trata povestea într-o notă comico-ironică, transpusă pe o lucrare de 200 de metri pătraţi", a explicat Mihaela Ciuştea, artist coordonator al proiectului. Suprafaţa de lucru va fi de tip art street, acoperită cu graffiti, stencil şi culori de exterior la pensulă, mai spun organizatorii. Artiştii „de stradă" vor lucra după lăsarea serii, când se mai domoleşte canicula.

„Aventurile lui MR Urban" este un apel la bună creştere, la respect, toleranţă şi schimbare de mentalităţi, prin reflectarea unei realităţi citadine comune.

Cum te înscrii

Dacă ai peste 15 ani, eşti licean, student, graffer sau locuieşti în cartier te poţi înscrie ca voluntar. Ai ocazia să înveţi tehnici artistice de la specialişti. Puteţi trimite un Curriculum Vitae şi o prezentare a motivelor, intenţiilor şi aşteptărilor tale, până la 13 august, la adresa ilovebucharest@gmail.com. La înscriere va trebui să precizezi zilele şi intervalul orar în care eşti disponibil şi timpul pe care intenţionezi să-l dedici proiectului. Ca metodă de lucru, voluntarii vor fi coordonaţi de artiştii implicaţi şi vor fi împărţiţi în grupe în funcţie de dorinţele lor: unii vor picta, alţii vor fotografia sau vor însoţi artiştii străini invitaţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite