Monumentul Istoric Moara lui Assan din Capitală s-a prăbuşit! Clădirea avea 100 de ani vechime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elemente din acoperiş şi un perete de la clădirea de patrimoniu Moara lui Assan din zona Obor a Capitalei, s-au prăbuşit duminică.

Monumentul istoric avea o vechime de 100 de ani şi era în fază avansată de degradare. Înăuntrul primei mori cu aburi ridicată în România locuiau mai mulţi oameni ai străzii.

Astfel, din cauza vechimii şi a fazei avansate de degradare, elemente din acoperişul clădirii au cedat, ceea ce a dus şi la prăbuşirea peretelui de aproximativ 300 de metri pătraţi.

„Clădirea de patrimoniu, veche de circa 100 de ani, părăsită, se afla în fază avansată de degradare, fapt ce a condus la prăbuşirea acoperişului, care a antrenat şi căderea unui zid de circa 200 – 300 de metri pătraţi“, a explicat Ovidiu Pană, purtător de cuvânt al ISU.

O altă ipoteză luată în calcul de echipajele ISU este aceea că prăbuşirea s-ar fi produs în urma furturilor de material din clădire, care au afectat şi mai mult structura de rezistenţă.

Cele patru echipaje de pompieri prezente la faţa locului, au căutat mai multe ore victime, Moara lui Assan fiind cunoscută ca adăpost pentru oamenii străzii.

Clădirea a fost construită în anul 1853 de negustorii Gheorghe Assan şi Ioan Martinovici, în zona Obor din Capitală, şi este prima moară cu aburi din România. Moara lui Assan a fost clasificată de Ministerul Culturii şi Cultelor ca monument istoric de valoare naţională.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite