Un mini-cartier al “afaceriştilor” cu fier vechi a fost demolat în Capitală FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barăcile din beton, lemn şi paiantă, în care locuiau 53 de persoane, au fost puse la pământ de echipele Primăriei Sectorului 2 în cursul acestei dimineţi, pe strada Marian Cristescu din cartierul Baicului. Terenul pe care au fost ridicate ilegal construcţiile se află în proprietatea statului.

La apariţia reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2, locatarii cartierului improvizat au declarat cu toţii că au venit în Bucureşti pentru că aici pot să trăiască din vânzarea fierului vechi.
Potrivit autoriţăţii locale, aceştia ar putea fi autorii furturilor de capace de canal, a porţilor metalice, a uşilor de la intrarea blocurilor, a cablurilor electrice şi conductorilor de cupru, precum şi a şinelor de cale ferată sau de tramvai.

Click aici pentru a vedea imagini de la demolări

image

27 de copii crescuţi în boscheţi
“Fără să aibă un serviciu şi venituri de subzistenţă, aceşti locatari se dedau la tâlhării, scandaluri, beţii, ameninţau şi atacau vecinii sau trecătorii şi furau din locuinţe, fiind un adevărat pericol public pentru cetăţenii Capitalei. Aşa zişii locatari ai mini-cartierului de barăci, în număr 53 de persoane, din care 26 adulţi şi 27 minori, trăiau într-o mizerie de nedescris, cu improvizaţii periculoase, de unde furau energie electrică şi cablu tv, fiind posesori de televizoare cu antene parabolice, frigidere şi aragaz cu butelie”, se mai arată în comunicatul Primăriei Sectorului 2.

Click aici pentru a vedea imagini de la demolări

image


Unii au fost duşi la adăpost, alţii au fost trimişi acasă
Persoanele identificate la faţa locului pot beneficia de serviciile sociale doar dacă au domiciliul înscris în actul de identitate pe raza sectorului 2. Astfel, o parte dintre adulţi au acceptat serviciile Adăpostului de noapte „Sf. Pantelimon”, în timp ce alţii au anunţat autorităţile că îşi vor căuta singuri locuinţe de închiriat.
Persoanele care au domiciliul în afara Bucureştiului proveneau din oraşul Bărcăneşti (Ialomiţa), oraşul Bolintin Vale (Giurgiu), satul Preasna (Călăraşi), satul Rotunda (Argeş).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite